CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Uğur Mumcu’nun vefatının 26. Yılı nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Onların davası bizim davamızdır diye konuşan Özer, ‘’ Türkiye’de "gazetecilik" kavramını başka bir boyuta taşıyan Uğur Mumcu'yu her zaman saygıyla ve özlemle anacağız’’ dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ‘’Karlı bir Ankara sabahında Türkiye, yazılmayanları yazan, söylenmeyenleri dile getirmekten çekinmeyen, yolsuzlukları ortaya çıkaran cesur kalemini Uğur Mumcu'yu hain bir pusuyla kaybetti. Yazdıkları yaşadığı döneme damgasını vururken yaptığı bazı tespitlerin bu gün de yaşanıyor olması, Uğur Mumcu'nun vefatından bu yana ülkemizin ilerleme kaydetmediğini göstermektedir. Cumhuriyette yazdığı ilk yazısında "iktisadi planlar siyasi müteşebbislerin kasalarına bağlanmış, vergiler dar gelirlilerin omuzlarına yüklenmiş, vergi adaleti, sosyal adalet, işçi hakları fantezi bir edebiyattan ileri gidememiş ve en fenası, siyasi ve iktisadi ahlak yoksunluğu bir sâri hastalık olmuştu" diyerek anlattığı ülkemizin hala aynı şartlarda yönetilmesi ne kadar acı vericidir’’ dedi.

Başkan Özer, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:


‘’Devletin içinde oynanan kirli oyunları, devlet içindeki devleti kaleme alması bazı kesimleri rahatsız etmiş harekete geçirmiştir.

Hayatı, gördüğü eksiklikleri yanlışları dile getirmekle geçen, sırf görevini yaptığı için hayatını alçakça bir saldırıyla kaybeden Uğur Mumcu bu gün korkan, görmedim, duymadım, abilerim ne derse onu yazarım diyen basın mantığına örnek olmalıdır. Türkiye de "gazetecilik" kavramını başka bir boyuta taşıyan Uğur Mumcu'yu her zaman saygıyla ve özlemle anacağız. Uğur Mumcu bizler için susmayan bir kalemdir.

Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, Kayserimiz’den de Ömer Yılmaz, Hayrettin İstanbullu, Mustafa Kulkuloğlu gibi nice isimsiz demokrasi şehitleri Uğur Mumcu'nun da bir yazısında dediği gibi vurulsalar, parçalansalar bile her parçalarından kendileri gibi belki onları bile aşacak, vatan sevgisiyle dolup taşan gençlere dönüşeceklerdir. Gençlerin yitirdiğimiz bu değerlerimizi öğrenmeleri, anlamaları için bize düşen görev bu değerlerimizi unutturmamaktır. Onları davası bizim davamızdır. Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 26. Yılında bir kez daha onu ve bütün demokrasi şehitlerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.’’

Editör: Haber Merkezi