Cumhuriyet Halk Partisi Sarız, Pınarbaşı ve Felhiye´nin ardından Merkez İlçe Melikgazi belediye başkan adayını da açıkladı. Kayseri kamuoyunun yakından tanıdığı Dermatlog Dr.Sema Karaoğlu Melikgazi İlçesinden Cumhuriyet Halk Partisi için yarışacak. Dr. Karaoğlu´nun adaylığı İl Başkanı Ümit Özer´in ve çok sayıda partilinin de katıldığı CHP Melikgazi İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin ilimizdeki dördüncü belediye başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu oldu.İl CHP Melikgazi İlçe Başkanlığında düzenlenen ve İl Başkanı Ümite Özer´in ve çok sayıda partilinin de katılımıyla gerçekleştirilen, basın açıklaması ile kamuoyuna tanıtılan Karaoğlu CVsine dair bilgiler verdikten sonra neden aday olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

“Adaylığımla ilgili süreçte ilçe ve il teşkilatımız, milletvekilimiz, genel merkezimiz ve genel başkanımız birlikte hareket etmiş ve aday olmam konusunda mutabakat oluşmuştur. Karşılıklı istişareler sonucu bugün burda adaylığımı açıklıyorum.” Diyerek söze başlayan Karaoğlu “Niçin bu göreve talibim, neler yapacağım” sözlerinin ardından şunları kaydetti…”Öncelikle, çocuklarım, eşim ve kendi adıma mal beyanında bulunacağım.Hiçbir şirket ekipsiz yönetilemez, hiçbir oyun takımsız oynanamaz , hiçbir eser ekipsiz yaratılamaz. Belediye yönetiminde de, ben bu ekibin başı, takım kaptanı olmaya talibim. Güzel bir sözümüz vardır, ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz´.Birleşmiş Milletlerin verilerine göre günümüzde nüfusun yüzde 55 i kentlerde yaşıyor, 2050 de bu rakamın yüzde 70 olması bekleniyor. Kayseri´de hızla büyüyor, dolayısıyla belediyelerin yükü artacak, ister istemez yeni sorunlarla yüz yüze geleceğiz. . Hızla artan bu nüfusa karşı kentsel dayanıklılığımızın iyi olması gerekiyor. Tıpkı hasta olmadan önce yaptığımız koruyucu hekimlik gibi. Belediyemizi vizyoner bir bakış açısı ile geleceğe hazırlayacağız. Hekimlikte hastalık yok hasta var diye bir tabirimiz vardır. Kentlerin ve bölgelerin de kendine özgü dinamikleri var. Bir bölgede işe yarayan bir çözüm, diğer bölgede işe yaramayabilir ya da farklı sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. İşte bu nedenle her tür planlama yaklaşımında, öncelikle kent sistemimizi ortaya koyacağız. Bilimin ışığından ayrılmadan, rant peşinde koşmadan, bölge halkımızla ve STK ların işbirliği ile, dinleyen bir belediye olup tanı koyacağız, her zaman çözüm önerilerini ortaya koyan katılımcı bir anlayış içinde, yürüteceğiz hizmetleri. Sürdürülebilir kalkınma için çevresel, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın dengeli bir biçimde sürdürülebilmesi gerekir. Bu hedefler doğrultusunda ilerideki günlerde sizlere şu an olgunlaştırmakta olduğumuz projelerimizi de açıklayacağım. Hedefimiz yöre halkımızı mutlu edecek, gençlerimizi ve kadınlarımızı mutlu edecek projelerle, belediyemizi hizmette, kalitede ve kültür-sanat ve sporda, aldığımız çizgiden daha ileriye taşımak olacak. Bu konuda kendime, ekibime ve sizlere güvenim sonsuzdur. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

  1. Başkanı Özer´de CHP olarak mahalli idareler seçimlerine çok önem verdiklerini vurgulayarak Melikgazi İlçesi´ne bir kadın eli değmesini istediklerini ifade ederek Karaoğlu´na başarılar diledi.
Editör: Haber Merkezi