CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye sert eleştiriler de bulundu. Başkan Özer, ‘’ Özhaseki Ankara'ya üst geçitler yapacakmış. Merak ediyorum; referans olarak da Emirgan Parkı'nın oraya yaptırdığı, neredeyse insanların evlerinin içine giren o üst geçidi mi referans alıyor?’’ dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ‘’AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Kayseri'nin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ekran ekran dolaşıp projelerini anlattığını görünce kentim ve ülkemin başkenti adına bu açıklamayı yapmayı bir görev olarak gördüm. Sayın Özhaseki 20 yılı aşkın bir süre görev yaptığı Kayserimizde kaç tane kreş açtı da bugün Ankara'da her mahalleye kreş sözü veriyor. Evet her mahallede bir kreş olmalı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarda olduğu büyük şehirlerde belediyelerin açtığı kreşleri görebilirsiniz ama Özhaseki'nin 20 yılı aşkın bir süre yönettiği Kayseri'de belediyenin açtığı bir kreşi göremezsiniz. Sayın Özhaseki büyükşehirlerde anne babaların çalıştığını, çocuklarına bakmak için kreş aradıklarını ve bunun önemli bir sorun olduğunu mu yeni anladı, yoksa Kayseri halkına mı layık görmedi?’’ diye konuştu.

İl Başkanı Özer, ‘’Özhaseki'nin bir diğer projesi de Kayseri'deki "mega proje"lerinden biri olan Kültür Yolu Projesiymiş… Yani Özhaseki, Kayseri'de yollara döşenen, döşendikten üç ay sonra sökülen parke taşları çok önemsemiş olacak ki bu projesini Ankara'ya taşıyor. Ben Kayserililere soruyorum: Özhaseki'nin Kültür Yolu Kayseri'ye ne kattı? Kültür yolunu Kayseri'ye bir şey katmadı ama kış memleketi Kayseri'ye döşediği kaldırım taşları üzerinde insanlar yürüyemediği için caddelere halı serdirmesi hafızalarımıza kazındı. Kayseri'nin 70 yıl sonrasını planladığını iddia eden Özhaseki, Ankara'da metroyu Kızılay'dan havaalanına kadar taşıyacakmış. Ee sormazlar mı? Kayseri'de raylı sistem niye havaalanına uğramadı, şehirlerarası terminale uğramadı. Şehirlerarası terminalden söz etmişken, kentin 70 yıl sonrasını planladığını iddia eden Özhaseki'nin şehirlerarası terminali daha 7 yılda atıl duruma düştü’’ dedi.

CHP İl Başkanı Özer, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Özhaseki'nin Kızılırmak'ı Kayseri'nin içinden geçirme projesini hatırlıyor musunuz? Herhalde Özhaseki'de böyle bir vaadinin olduğunu unuttu? O unutsa da geride bıraktığı alt geçitler unutmuyor: Her yağmur yağdığında su basan alt geçitlerle Kayseri halkı Özhaseki'yi ve Özhaseki'nin Kızılırmak Projesini yeniden hatırlıyor. Özhaseki Ankara'ya üst geçitler yapacakmış. Merak ediyorum; referans olarak da Emirgan Parkı'nın oraya yaptırdığı, neredeyse insanların evlerinin içine giren o üst geçidi mi referans alıyor? Şimdi Ankara'da öğrencilere 3 Ç projesiyle hizmet verecekmiş. Biz onların 3 Y ile mücadele diye çıktıkları yolu da çok iyi biliyoruz. Yasaklarda, yolsuzluklarda, yoksullukta Türkiye'yi zirveye taşıyan AKP zihniyetinden Kayseri'nin de, Ankara'nın da Türkiye'nin biran önce kurtulması gerekiyor. İnşallah 31 Martta rantın iktidarı son bulacak halkın iktidarı kurulacak.’’

Editör: Haber Merkezi