CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında kutlama programı gerçekleştirdi. Yapılan programa CHP Kayseri İl Başkanlığı, CHP Melikgazi İlçe Teşkilatı, Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, Demokrat Partisi Kayseri İl Başkanı Ali Yıldırım, Gelecek Partisi Kayseri Teşkilat Başkanı Cumali Tosun, İyi Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı katılım sağladı. Kutlama saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Özer, “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir” diyen bu ülkenin kurucu lideri, partimizin kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bıraktıkları, emanet ettikleri, bu değerli mirasa daha güçlü sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti demektir. Bu duygu ve düşüncelerle 98'inci yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canlarını siper eden şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise, "29 Ekim bir ulusun birbirine bağlandığı günün adıdır. Cumhuriyet kız çocuklarımızın okula gitmesidir. Her kadının sandık başına gitmesidir. Her gencin fikrini özgürce ifade edebilmesidir. Cumhuriyet, üretimdir, ilimdir, akıldır, mantıktır ve demokrasidir" ifadelerini kullandı.

"2023'TE KAÇAK SARAYDA DEĞİL ÇANKAYA KÖŞKÜNDE RESEPSİYON YAPACAĞIZ"

Konuşmalarını sürdüren Arık, "Cumhuriyet Bayramımızın 98'nci yıl dönümü kutlu olsun. Cumhuriyet Bayramı karakterin özgürlük ve bağımsızlık diyenlerin bayramıdır. Cumhuriyet Bayramı egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyenlerindir. Ne mutlu ki bize Cumhuriyeti kuran partinin neferleriyiz. Ne mutlu ki bize Atatürk'ün yol arkadaşlarıyız ve askerleriyiz. Şöyle, bir an gözlerinizi kapatın. Seçim vaktinde yapılıyor. 2023 tam Cumhuriyetin 100'üncü yılına denk geliyor ve biz yine Cumhuriyet resepsiyonu kutluyoruz. 'Nerede, kaçak sarayda değil. Çankaya'da kutluyoruz. 'Kimle?' Atatürk'ün koltuğunda Atatürk'e yaraşır. Cumhurbaşkanı ile birazcık bunu düşünün. Bu günler çok uzak değil. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Balosu sırasında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptırmış olduğu 128 Milyar Dolar banknotu dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi