CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri Demokrasi Platformunu ziyaret etti. Ziyarette seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Karaoğlu, sivil toplum kuruluşları ile her zaman iç içe olacaklarını söyledi. Karaoğlu, “Biz birlikte güçlüyüz. Bu nedenle halkın desteği ile göreve geldiğimiz de birlikte yönetelim çağrısı yapıyoruz” dedi. Diğer yandan Karaoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili olarak da, “Bugün aslında kutlama günü değil. Çünkü basın açısından ortada kutlanacak bir tablo yok. Ekonomik şartlar, işsiz gazeteciler, yıpranma hakkı konusunda yaşanan sorunlar basın emekçilerini sıkıntıya düşürmüştür” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. STK ziyaretlerine devam eden Karaoğlu, CHP Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa ile birlikte bazı STK’ların bir araya gelerek oluşturduğu Kayseri Demokrasi Platformunu ziyaret etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Ceylan, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Ayşe Uzunlu, Bilgi Yurdu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Turan Zorlu, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysel Özkan, Dadaoğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Karaoğlu, projelerini anlattı.

“BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ”

Aynı zamanda platform üyeleri ile fikir alışverişinde bulunan Karaoğlu, Kayseri Demokrasi Platformunun kentte önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak için bir araya gelen, ülkenin değerlerine sahip çıkan ve adından da anlaşılacağı gibi mücadelesini demokrasi çerçevesinde ortaya koyan Kayseri Demokrasi Platformu örnek çalışmalara imza atmaktadır. Birçok derneğimiz bu platform çatısı altında kamu yararına faaliyet göstermektedir. Ülke meselelerine karşı duyarlı, sorumlu bir duruş sergileyen bu gibi yapıların artması en büyük arzumuzdur. Ben de başkanlığını yaptığım Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği olarak arkadaşlarımla birlikte bu yapı içerisinde yer aldık. Elimizden geldiğince destek verdik. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta halkımızın desteği ile iş başına geldiğimiz STK’larımızla lafta değil, icraatta birlikte olacağız. Onların fikirlerini alıp, birlikte yol alacağız” dedi.

KARAOĞLU, ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Kayseri Demokrasi Platformu üyeleri de Karaoğlu’na başarı dileklerini ileterek, destek verdi. Ziyarette konuşan bazı üyeler, platform içerisinde görev alan bir ismin belediye başkan adayı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Karaoğlu’nu tebrik ettiler.

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu da, “Yol arkadaşlarım” dediği platform üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyarette daha sonra Karaoğlu, önerileri dinledi ve projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Diğer yandan Karaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladı. Basın emekçilerinin zor şartlarda görevlerini yerine getirdiğini ifade eden Karaoğlu, “Bugün aslında kutlama günü değil. Çünkü basın açısından ortada kutlanacak bir tablo yok. Ekonomik şartlar, işsiz gazeteciler, yıpranma hakkı konusunda yaşanan sorunlar basın emekçilerini sıkıntıya düşürmüştür. Her yıl bu sorunların aşılmasını bekleyen gazeteciler, daha farklı sorunlarla karşı karşıya bırakılmışladır. Biz basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve ölçüsü olduğunun farkındayız. Bu kapsamda basın emekçilerinin de kutsal bir görevi yerine getirip, kamuoyunu bilgilendirme konusunda önemli bir görev üstlendiklerinin de biliyoruz. İnşallah iş başına geldiğimiz de basınımızla da bir arada olacağız. Onlara destek konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Biz günü kurtaran değil, sorunları onaran bir anlayışla çalışacağız. Bu çerçevede Çalışan Gazetecilere, emekçileri sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. İnşallah birlikte güzel günler göreceğiz. Fikri hür, vicdanı hür ve sıkıntılarından arınmış Gazetecilik temennisiyle.”

HABER: SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi