CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret ederek, kadınlara yönelik projelerini anlattı ve aynı zamanda görüş alış verişinde bulundu. Mahallelere ihtiyaca göre kreş ve anaokulu sözü veren Karaoğlu, kadınlar için hayata geçireceklerinin sözünü verdiği Hanımeli Projesini de anlattı. Karaoğlu, ayrıca STK’ların görüşlerine önem vereceklerini belirterek, “Biz toplumun tüm kesimlerini dinlemek istiyoruz. Eşit bir yönetim sözü veriyoruz. Kayırarak değil, kimseyi ayırmayarak hizmet etmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ancak birlikte başarabiliriz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. STK ziyaretleri yapan Karaoğlu, projelerini anlatarak destek istedi.

“KENDİSİYLE GURUR DUYUYORUZ, İNŞALLAH KADIN ADAY SAYISI ARTAR”

Bu kapsamda aynı zamanda üyesi olduğu Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret eden Karaoğlu, Başkan Ayşe Uzunlu ve yönetimiyle görüşerek, fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette Karaoğlu’nun adaylığından duydukları memnuniyeti dile getiren Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, başarı dileklerini iletti. Uzunlu, “Şu ana kadar Türk Kadınlar Birliği’nden 18 Milletvekili çıkardık. Bu sayısı yerel yönetimlerde de arttırmak için çalışıyoruz. İnşallah kadın belediye başkanı sayımız da artacak. Bunun yanında muhtarlıklarda da bu sayının artmasını istiyoruz. Kadınların yönetimlerde söz sahibi olması bizim için önemli. Bu çerçevede aynı zamanda üyemiz olan bir ismin aday gösterilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Sema hanımın yolu açık olsun” dedi.

Uzunlu, ziyarette ayrıca seçilmesi halinde Karaoğlu’dan kendilerine yer tahsis etmesi talebinde bulundu. Kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını kaydeden Uzunlu, daha iyi alanlarda kamuoyuna hizmet vermek istediklerini söyledi.

Türk Kadınlar Birliği yönetimine teşekkür eden CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu’da, bu konuda kadınlara söz verdi.

Desteklerinden dolayı Türk Kadınlar Birliği üyelerine teşekkür eden Karaoğlu, her alanda cinsiyet eşitliğinden yana olduklarını ifade ederek, “Eğer bir toplum ilerlemek istiyorsa kadın ve erkek eşitliği ile olur. Bu kapsamda bizler de çalışmalarımızda eşitliğe ve adalete önem vereceğiz. Türk Kadınlar Birliği benimde üyesi olduğum bir yapı. Toplum yararına birçok etkinlikte bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Bu amaçla Türk kadını için özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanındayım ve olmaya da devam edeceğim” diye konuştu.

“EMEK PAZARI İLE KADINLAR EKONOMİYE KATKI SUNACAK”

Ziyarette projeleri hakkında da bilgi veren Karaoğlu, özellikle ‘Hanımeli” projesini anlattı. Mevcut belediyelerin meslek edindirme kursları düzenlediklerini ancak hep bu konuda önemli bir ayağın eksik kaldığını anlatan Karaoğlu, şunları söyledi, “Biz Hanımeli projemizle kadınlarımıza özel alanlar yapacağız. Buralarda kadınlarımız el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyerek, ev ekonomilerine katkı sunacaklar. Yani kadınlara özel bir alan olacak. Böylece ülke ekonomisine, kent ekonomisine ve ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bu alanlar gelişi güzel alanlar ya da günü kurtaran yapılar olmayacak. Yapısıyla turizm konusunda da fayda sağlayacak. Bu konuda örnek projelerimizle öncü olacağız. Bunun yanında kadınlara yönelik sosyal yaşam alanları ne yazık ki sadece spor alanları gibi bir yapıda ilerliyor. Biz bu kısır döngüyü de sonlandırıp, kadınlara yönelik yaşam alanlarını aynı zamanda kültür merkezleri haline getireceğiz. Kadınlar bu merkezlerde donanımlı hale gelecek.”

“MAHALLELERE İHTİYACA GÖRE ANAOKULU VE KREŞ YAPACAĞIZ”

Mahallelerde ihtiyaca göre kreş ve ana okulu sözü de veren Karaoğlu, “Yerel yönetimler kentte yaşayan insanların mutluluğu, huzuru için uğraş vermelidir. Artık günümüzde asfalt döktük, yol yaptık ile bu işler olmaz. İnsana dokunan, fayda sağlayan, işini kolaylaştıran projeler önemli. Bu projeler de söz de değil, özde olmalı. Biz bu kapsamda mahallelerde ihtiyaca göre kreş ve ana okulu projemizi seçildiğimiz zaman hayata geçireceğiz. İlk yapacağımız projeler arasında bu var. Bir anne bir kadın duyarlılığı ve şefkati ile bu çalışmaları yapacağız. Biz mutlu insanlar görmek istiyoruz. Huzurlu insanlar görmek istiyoruz. Projelerimiz de insanlarımızı mutlu edecek, onların yaşamlarını kolaylaştıracak projeler olacak. Yine yeşil alanlar, ortak kullanım alanları daha fazla olacak. Doğaya saygı duyan, doğayı koruyan bir anlayışla da hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ YÖNETİME DAHİL ETMEK İSTİYORUZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Diğer yandan CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, ziyarette STK’ların görüşlerine önem verdiklerini belirterek, “Kent Konseyi yapısını aktif hale getirmek istiyoruz. Biz, Melikgazi’yi birlikte yönetmek istiyoruz. STK’ların fikirlerini alarak, dinleyerek, konuşarak sorunları çözmek istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerini yönetime dahil etmek istiyoruz. Bu amaçla oluşturacağımız yapıda esnafından mühendisine, doktorundan işçisine, öğrencisinden memuruna kadar her kesimden insanlar olacak ve tartışarak doğruyu bulacağız. Herkesin çözüme katkı sunması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü biz birlikte başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

HABER: SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi