3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra suçsuz olduklarına kanaat getirilerek beraat eden Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve arkadaşları için bölge çiftçisi seferber oldu. Hazırlanan ve yerleşim yerlerine asılan pankartlarla Kooperatifin yapacağı mali genel kurulun seçimli genel kurula dönüştürülmesi isteniyor.

Pancar üretiminin yoğun olduğu, Boğazlıyan, Yeşilhisar, Develi, Gemerek, Sarıoğlan gibi yerleşim birimleri ve köylerde pancar üreticileri tarafından hazırlanan ve üzerinde "Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık beraat etmiştir. Fabrikamız ve tüm iştiraklerine sahip çıkmak adına, Ağustos Ayı'nda yapılacak mali Genel Kurul'un seçimli genel kurula dönüştürülmesi çiftçinin menfaatinedir" yazılı pankartlar tüm ilçe, belde ve köylerde görünür yerlere asıldı.
Kayseri Şeker Fabrikası'ndan, adının saklı kalmasını isteyen bir yönetici, "Yönetim kurulu üyeleri gittikleri her yerleşim bölgesinde bu pankartlarla karşılaşıyor ve sinirlerini çalışanlardan alıyorlar. Hüseyin Akay yakın çevresine istifa etmeyi planladığını dillendirdi. Ancak Levent Benli, "Merak etme çiftçi seni seviyor' diyerek istifadan vazgeçirdi. Ancak çiftçinin baskısı sürerse seçimli genel kurul yapmak zorunda kalınabilir" diye konuştu.
Bu arada Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Vedat Ali Özışık'ın Ramazan ayı içerisinde, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini 'Büyük çiftçi buluşması' olarak planlayacağı ve bölge çiftçilerinin büyük bölümünü bu iftar sofrasında bir araya getireceği öğrenildi. 


Editör: Haber Merkezi