KARA ŞEHİTLERİ anma etkinliğin Kartal Kavşağındaki Şehitlik Anıtı ziyaret ile başladığını ve her şehit mezarına birer karanfil bırakıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Vatanımızın bağımsızlığı ve kurtuluşu için cephelerde düşmanla çarpışarak binlerce vatan evladının şehit düştüğünü ve bizlerin, onların şahadeti sayesinde bugün vatanımızda hür ve bağımsız olarak yaşadığımızı kaydetti.

Çocuk Meclisi Üyeleri Şehitlik Mezarlığında Şehitler için dua okuduktan sonra Çocuk Meclisi Üyesi şehitlikte şunları söylediler.

“Bu vatan uğruna şehit olanların sayesinde bugün rahatça ve özgürce yaşamaktayız. Hayatını feda eden şehitlerimizi en azından hatırlamak bizim borcumuzdur. Türk Gençliği olarak bizlere bu günleri sağlayan ve bu uğurda hayatını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz. Onlara kendi hayatlarını feda ettikleri değerler uğrunda gerektiğinde her zaman ve her durumda bizlerinde hayatımızı seve seve feda edeceğimiz konusunda söz veriyoruz”

Çocuk Meclisi Üyeleri, KARA ŞEHİTLERİ anma günü münasebeti ile KARA ŞEHİTLERİ ailelerini ziyaret edeceklerini kaydettiler.

Editör: Haber Merkezi