Basın mensuplarını, Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes Salonu’nda misafir eden Başkan Çolakbayrakdar, altyapı ve ulaşım ile ilgili gerçekleştirilen yatırımları ve yapılacak olan çalışmalarını, ‘Yaşamak ve yaşatmak için’ adı altında, ‘Altyapı ve Ulaşım’, ‘Benzersiz şehirler’ ve ‘çevreye saygılı şehirler’ adlı konu başlığıyla slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Başkan Çolakbayrakdar, ilk olarak ‘altyapı ve ulaşım’ konu başlığıyla yapılan ve yapılacak çalışmaları aktardı.

HEDEF: KOCASİNAN’IN HER BİR KÖŞESİNİN YOLLARINI YENİLEYİP, ASFALT SERMEK

Kocasinan’ın büyük hedefleri olduğunu ve bunun içinde altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Yaptığımız yatırımlarla kendi kendine yeten bir belediye olduk. 200 bin metrekare alan üzerinde Kayseri’de kamuda en yüksek kapasiteye sahip olan ve teknolojik yapısıyla dünya standartlarında asfalt üreten asfalt plentimizle asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. Çevre dostu özelliğiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanı sunuyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün asfalt şantiyesini buraya taşıdık. Ayrıca 2020 yılında dünya standartlarında asfalt üretiminin kalitesini ölçmek için laboratuarı faaliyete geçirdik. 6 yılda 54 adet araç alarak, araç filomuzu yeniledik. Yaptığımız çalışmalardan bir kısmı olan Yavuzselim Mahallesi, Boztepe Mahallesi Mahmut Şahin Caddesi, Karadeniz Caddesi, Oruçreis Mahallesi Ayancık Caddesi, Yenimahalle, Çınarcık Caddesi, Ahievran, Yavuzlar Mahallesi Tayfun Caddesi gibi bölgelerimize yatırımlar gerçekleştirdik. 2020 yılında 68 mahalle ve 145 farklı noktada asfaltlama çalışması yaptık. Hedefimiz, Kocasinan’ın her bir köşesinin yollarını yenileyip, asfalt serimi gerçekleştirmek.” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİ, DÖRT BİR KOLDAN İNŞA EDİYORUZ

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dicle Caddesi genişletilerek, 2021 yılında Ali İhsan Alçı Bulvarı’na dönüşecek. Dicle Caddesi’nin devamı olan Osman Kavuncu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarını birbirine bağlayan kısım tamamlanarak, yeni bir aks ile kesintisiz bir ulaşım sağlayacağız. Kocasinan’ın kurucu Başkanı Sayın Ali İhsan Alçı Bey’in ismini burada yaşatacağız. Özellikle kırsal mahallemizde 2020 yılında 692 bin 220 metrekare yol reglaj çalışması yapıldı. 28 mahalle ve 81 farklı noktada 120 bin metrekare ile yaya yolu ve 2 bin 500 araçlık otopark yaptık. Ulaşım ve alt yapı çalışmalarını yaparken Kayserispor’umuzu unutmuyoruz. Kayserispor’umuza sevdamız gökyüzünde görülüyor. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve havaalanı arası 275 metre uzunluğunda taşkın koruma kanalı ıslah edildi. Havaalanı Erkilet Bulvarı arası kanal temizleme çalışması yapılıp, kanal tabanına bin 350 metre beton serildi. Kayseri’nin en işlek köprülerinden biri olan ve birçok noktayı birbirine bağlayan Ihlamur Köprüsü’nü yenileyerek, daha modern ve daha sağlam haline getirdik. Mithatpaşa Mahallesi Bekir Yıldız Bulvarı yolunu yeniden düzenleniyoruz. 2021 yılında yapılacak olan yol yapımı kapsamında; Beyazşehir Mahallesi toplam 4 bin 830 kilometre, Fevziçakmak Mahallesi toplam 3 bin 740 kilometre, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi toplam 500 metre, Mevlana Mahallesi toplam 4 bin 760 kilometre, Mimarsinan Mahallesi toplam bin kilometre, Oruçreis Mahallesi toplam bin 250 kilometre, Erkilet Osmangazi Mahallesi toplam 3 bin 480 kilometre, Seyrani Mahallesi Toplam bin 650 kilometre, Sümer Mahallesi toplam bin 530 kilometre, Şeker Mahallesi 4 bin 550 kilometre, Yavuz Mahallesi toplam 550 kilometre, Yenimahalle toplam 11 bin 215 kilometre, Yenidoğan Mahallesi toplam bin 400 kilometre, Yeşil Mahalle toplam 2 bin 670 kilometre, Yunus Emre Mahallesi toplam bin 500 kilometre çalışma gerçekleştirilecek.”dedi.

ŞEHRİN İNSANINA DEĞER KATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

‘Benzersiz Şehirler’ konu başlığıyla tarihi yapıları ve mekanları; şehrin gündelik hayatının ayrılmaz parçası haline getirerek, gelecek nesillere aktarılacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Özellikle şehrin yaşam kültürüne uygun yeni alanlar planlıyoruz. Şehrin doğal, tarihi ve kültürel değerlerine de sahip çıkmış oluyoruz ve bu anlamda farklı hizmetler sunacağız. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar, geçmişimizi geleceğe taşıma noktasında önemli bir yer tutmaktadır. Bunlardan biri olan Hıdırellez Gök Gözlem Evi’nde hızla çalışmaları tamamladık ve bu yıl hizmete açacağız. Güneşli Jandarma Konağı’nda ise çalışmalarımız sürüyor. Çandır Camii ve Himmetdede Mescidi’ndeçalışmalar tamamlanarak, ibadete açıldı. Bayramhacı Termal Turizm ise bu yıl planlama çalışmalarını tamamlayacağız. Hırka Mahalle Fırın yaptık.” diye konuştu.

ŞEHRİN KALBİNE DOKUNUŞ YAPACAĞIZ

‘Çevreye Saygılı Şehirler’ ile Kayseri’yi daha da güzelleştireceklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “KAYÇEV, Küçük Dostlar Ambulansı, Kuşçu Mesire Alanı, Argıncık Park Alanı, Yeşil Mahalle Park alanı, Ahi Evran Caddesi peyzaj düzenlemesi ve Kedi Kasabası gibi çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimizin ailesiyle birlikte huzur içerisinde vakit geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri ve sosyal faaliyetler yapabileceği yaşam alanları planlıyoruz. Kuşçu Mesire Alanı ile Kayseri’nin sosyal ihtiyacını karşılayacak, doğa aktivite ve hobi faaliyetlerinin yürütüleceği yeni bir yaşam alanı etaplar halinde inşa edeceğiz. Argıncık Park Alanı ve Yeşil Mahalle Park alanı ise farklı konsepte yaşam alanı yapacağız. Orduevi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne kadar devam eden bölgeye yaşam alanı inşa edeceğiz. Tabiri caizse şehrin kalbine bir dokunuş yapacağız. Yeni çalışmalarımızdan biri olan sahipsiz kedilere özel, bungalov evler, kedi köprüsü, oyun ve tırmanma alanları, toplu yaşam ile beslenme alanları da yer alacağı Kedi Kasabası için 2021 yılında çalışmalara başlıyoruz. Bunlar sadece birkaç projemiz. 10’larca fonksiyonel ve yeni parklar yapacağız.Gayretimiz, bölgenin kalbine dokunacak projelerle Kocasinan’a özgü ve Kocasinan’ı farklılaştıracak bir şehir inşa etmek.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi