ORTA Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) tarafından yürütülen Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme (MOBİTEK) projesi değerlendirme toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi. Kayseri'nin mobilya sektöründeki yerine vurgu yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, " Proje ile Kayseri’yi dünya pazarında söz sahibi yapacağız, mobilyada dünyanın kalbi Kayseri’de atacak" dedi.

Kocasinan Belediyesi’nin de üyesi olduğu, Orta Anadolu Kalkınma Birliği(ORAKAB) tarafından yürütülen MOBİTEK projesi çalışmalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. MOBİTEK merkez binada geçekleştirilen toplantıya, ORAKAB başkanlığını da yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve çok sayıda mobilya üreticisi katıldı.

Projenin 10 yılı aşkın bir sürede hayata geçirildiğini ifade eden Mustafa Elitaş, "Avrupa Birliği fonlarından kullanılan en büyük projelerden birisi olan MOBİTEK, 10 milyon Avroluk büyük bir yatırımdır. Bunun yüzde 10’luk kısmını Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşılıyor. Geriye kalan kısmı ise Avrupa Birliği fonlarından karşılanmaktadır. Üreticilerimiz, burada yeni ve farklı tasarımlar ortaya çıkaracaklar. Bu projeyle Kayseri, kalite yönünden birçok markayı dünya pazarında ön plana çıkaracaktır. Böyle güzel bir eserle Kayseri’nin, marka haline geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Mobilya sektöründe Kayseri'nin dünyada söz sahibi olacağını dile getiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise," Kayseri mobilyası, bu projeyle uluslararası pazarda söz sahibi olacak. Gerek fiziki gerekse teknoloji donanımıyla Kayseri sanayisi kalite anlamında daha yukarılara çıkacak. Dünya pazarında yaklaşık yüzde 2 oranında pay sahibi olan Kayseri mobilyası, böylelikle dünya pazarında rekabet edebilecek güce ulaşacak. Şimdiden üretime başlayan MOBİTEK, zamanla daha fazla çeşitli üretim gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.



Editör: Haber Merkezi