Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, teknoloji noktasında ne kadar teknolojiyi üreten, ondan istifade eden yerli ve milli ürünler yapılırsa o kadar başarı elde edileceğini belirtti.

TEKNOFEST için hem atölye hem malzeme hem de danışma desteği veren Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’ni ziyaret eden Çolakbayrakdar, “Yarınların teknolojisini üretecek olan gençlerimize ve çocuklarımıza her zaman destek oluyoruz. Öncelikle gençlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Rabbim, muvaffak etsin. Kocasinan Belediyesi olarak TEKNOFEST yarışması başladığından beri gençlerimize destek veriyoruz. Bu anlamda bu yıldan itibaren atölye ve tesislerimizle destek vermenin yanı sıra sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Şehrin merkezinde yeni atölyeler kurarak lise ve üniversite gençlerine daha fazla destek olacaklarını söyleyen Çolakbayrakdar, “Teknolojik tabanlı laboratuvar kurarak, hem lise ve üniversite gençlerini bir araya getirmeyi hem de istedikleri teknoloji tabanlı çalışmalar yapma imkanı tanıyacağız. Gençlerimizin ve öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda atölyeyi dizayn edeceğiz. Bu şehrimiz ve ülkemiz için büyük bir kazanım olacak. Biz bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarın onlar da bu necip milleti gururlandıracaklar. Gençlerimizin talepleri doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi Kocasinan Akademi çatısı altında vermiş olduğumuz desteği artırarak sürdüreceğiz. Biliyoruz ki teknoloji noktasında teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar başarılı oluruz. Bunun içinde Kocasinan Akademi olarak gençlerimize desteklerimiz devam edecek. Yaptığımız yatırımlarla çocukları ve gençleri, geleceğin Türkiye’sine hazırlıyoruz” diye konuştu.

Buluşma sonrasında öğrenciler Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi