Kayseri’de Altınokta Körler Derneği Başkanı ve görme engelli bireylerle görüşmede bulunan Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dernek başkanından derneğe dair bilgiler aldı. Çolakbayrakdar, görme engelli bireylerle sohbette bulunarak türkülere eşlik etti. Başkan Çolakbayraktar, Beyaz Baston Görme Engelliler haftasını kutlayarak “Bugün burada görme engelliler münasebetiyle farkındalık oluşturmak adına beyaz bastonla birlikte yürüyeceğiz. Görme engellilerle diğer engel gruptaki bütün kardeşlerimize birlikte bu şehirde yaşıyoruz Belediye ve kurumsal olarak görevlerimiz eğer ki bir engel var ise öncelikle insanların önündeki engelleri gücümüzün yettiğince kaldırabilmek. Biz belediye olarak bütün engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmakla ilgili şehrimizde yaşayan herkese daha güzel bir Kayseri’de ve Kocasinan’da huzur, mutluluk içerisinde yaşayabilmeleri için projeler gerçekleştiriyoruz. Dernek başkanından aldığımız bilgiyle yaklaşık olarak 5 bin görme engelli kardeşimiz Kayseri’de yaşıyor. Bu kardeşlerimizde sağlık ve mutluluk içerisinde yuvalarında yaşamak nasip olsun” dedi.

Çolakbayrakdar, ardından dernek binasının önündeki sarı şeritlerde gözlerini bandaj ile kapatarak 50 metrelik bir mesafede yürüdü. Çolakbayrakdar gerçekleştirdiği deneyimiyle ilgili düşüncelerini aktararak, “Öncelikle şükredecek çok şey var. Empati olarak kişinin yaşantısını, ruh halini anlamayı gerçekleştirdik. Görme engelli kardeşlerimiz 24 saat günlerini bu şekilde geçiriyorlar. 5 dakikalık 50 metrelik bir yerde eğitim alıp sonrasında gözlerim kapalı bir şekilde yürüdük. Hakikaten zor bir şey. Allah herkese sağlık versin. Elimizde bulunan nimetlerin kıymetini bilmemiz lazım. Birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle gerek trafikte, yayada karşılaştığımız zaman onlara öncelik vermemiz ve onların hayatlarını kolaylaştırmamamız gerektiğini bir kez daha burada yaşayarak görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı olarak öz eleştiri de bulunan Çolakbayrakdar, “Bir öz eleştiri olarak da şunu söylemek isterim. Sarı kaldırımların daha düz olması yürümeleri açısından daha önemli. Ben gözlerim kapalı yürürken birkaç yerde takıldım. Bunları konuşacağız” şeklinde konuştu. Öte yandan çolakbayrakdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Editör: Haber Merkezi