Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 71 yatırımın toplu açılış töreni için 17 Temmuz Pazar günü Kayseri’ye gelecek. Melikgazi Beledi Başkanı Memduh Büyükkılıç, açılışı yapılacak yatırımların 10’unun Melikgazi Belediyesi’nin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla toplu açılışı yapılacak olan yatırım ve tesislerin toplam maliyetinin yaklaşık 500 milyon lira olduğunu belirten  Memduh Büyükkılıç, “Toplam 71 yatırım içerisinde 10 ayrı yatırım ve tesisleri ile Melikgazi Belediyesi’nin yatırımı 10 milyon liradır. Yani genel yatırımların yüzde 11’i Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilmiştir. Toplam 12 belediye yatırımları ise 96 milyon lira olup, Melikgazi’nin Belediye yatırımları içerisindeki oranı yüzde 10’dur. Toplu açılışı yapılacak olan Melikgazi Belediye yatırımları ise Kentsel Dönüşüm Sosyal Konutları, 2 ayrı okul ile eğitim yatırımı, 3 ayrı sağlık tesisi, 2 sosyal tesis, 2 ayrı çok amaçlı semt parkıdır” dedi. Büyükkılıç, Kayseri’nin yatırımları ve tesisleri, ekonomisi ve girişimciliği ile bir bölge şehri olduğunu da kaydetti.

Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de yer alan belediye yatırımlarının bir şehri nasıl geliştirdiğinin, güzelleştirdiğinin ve dolayısı ile hem bölge hem de ülke geneline katkı sağladığının, Kayseri Belediye Modeli ile bir kez daha gündeme geldiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi