CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin 93 yıllık geleneğinde hakaret olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanını eleştirmek sonuna kadar hakkımız. Cumhurbaşkanı da, başbakan da olsan, bu vatandaşın tertemiz oylarıyla o görevlere gelmişsen, o görevini adam gibi yapacaksın" dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasının ilk duruşması sonrası Kayseri Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Ayan, şöyle dedi: "CHP'nin tarzında hakaret yoktur. Biz eleştirilerimizi kesinlikle saygı çerçevesinde yaparız. Fakat, Cumhurbaşkanı bu sıralar çok alıngan ve kırılgan olduğu için, her söylenen sözden alınıyor, kırılıyor ve sayın Cumhuriyet savcıları da bunu kendilerine iş biliyorlar, hemen hakaret olmayan meseleleri bile yüksek mahkemelerimizi uygulamak adına yanlış davalar açabiliyorlar. Bir kere söylemlerimde hakaret yok, eleştiridir. Bastırılmış, susturulmuş, soluğu kesilmiş halkın sesi olmak. Ben CHP İl Başkanıyım, bir vatandaş olarak da, oy verip Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekili, Belediye Başkanı seçtiğimiz kişileri eleştirmek en doğal hakkımızdır. CHP'nin 93 yıllık geleneğinde yöneticilerinin tarzında asla hakaret etmek olamaz. Bu nedenle söylediklerimizin arkasındayız. Cumhurbaşkanını eleştirmek sonuna kadar hakkımız. Cumhurbaşkanı da, başbakan da olsan, bu vatandaşın tertemiz oylarıyla o görevlere gelmişsen, o görevini adam gibi yapacaksın. Seni oylarıyla o makamlara getiren vatandaşlarına ihanet etmeyeceksin. Vatandaşların ve bizim gibi ciddi muhalefet partilerinin önerilerine de kulak vereceksin. Alınmayacaksın, kırılmayacaksın, İl Başkanlarına da dava açmayacaksın. Ayan, konuşma, sohbet sırasında kullanılan bir sözde hakaret kastı olmadığını kaydederken, "Devleti yönetenlerin, bu tür eleştirilere tahammüllü olmaları gerekir" ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşması, 17 Kasım 2015 tarihine ertelendi. 
Editör: Haber Merkezi