Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törene Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri, askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Düzgün, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını millet olarak hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda şehit olanları rahmet, gazileri de şükranla andığını, hayatta olanlara da sağlıklı ve huzur dolu bir ömür dilediğini belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti: "Uzun yıllar dünyaya hükmetmiş olan Türk Milleti, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde bazı Batılı güçlerin kirli emel ve oyunlarına maruz kalmış, doğudan, batıdan, güneyden işgal altına alınmıştır. Bu işgal sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, millet olarak topyekün bir kurtuluş mücadelesi başlattık ve yüz binlerce şehit vererek kanla, gözyaşıyla yoğrulan bu topraklar bize vatan oldu. İnşallah bundan sonra da vatan olmaya devam edecek. Bizim millet olarak tek yürek, hep birlikte ayrılmadan, farklılıklarımızı birer zenginlik olarak anlayarak, birbirimize hoşgörüyle davranarak birlikteliğimizi devam ettirmemiz ve geleceğe çocuklarımız adına sağlam, emin adımlarla ilerlememiz gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Kayserili vatandaşlarımızın ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Vali Düzgün, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Büyükşehir Belediyesi önünde yapılacak Cumhuriyet Bayramı törenlerinde halka ücretsiz fidan dağıtılacağını da sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi