Kayseri’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Resepsiyonu ile son buldu. Gerçekleşen resepsiyona; Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğg.Vedat Öncel, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, stk temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan resepsiyon Cumhuriyet pastasının kesilmesiyle devam etti. Programda konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın: “Pandeminin ardından böylesine coşkulu bir bayram kutlamak bizleri çok mutlu etti. Bundan sonraki bayramlarımızı bu coşku ve heyecanla kutlamaya devam edeceğiz. Pandemi sürecinde Kayseri olarak, aşı konusunda hemşehrilerimizin gösterdiği hassasiyet ve tedbirlere uyma anlamında çabalarından dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanet ettiği cennet vatanımızın ilelebet yaşaması için her türlü çabası göstermek zorundayız. Her zaman şunu ifade ediyoruz ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çalışmak ve üretmek gerekiyor. Bizler de Kayseri olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı yaklaştıkça çalışıyor ve üretiyoruz. İhracatımız artıyor, turizmimiz çok iyi noktalara geldi. Kayseri olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedefleri doğrultusunda çok önemli çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

Pandemi sürecinin henüz tam manasıyla son bulmadığına değinen Vali Günaydın: “Kayseri olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutlu yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Bizler pandemi boyunca yoğun bir şekilde çalışan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu önemli sınavı başarıyla devam ettiriyoruz. Tedbirlere uyduğumuz müddetçe sonuç aldığımızı görüyoruz. Tedbirler konusunda sizlerden biraz daha hassasiyet istiyorum. Bu vesile ile başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi