Demir, Özvatan ve belediye faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak “Belediye başkanlığımda yedinci yılı tamamladım. Kayseri merkezine 64 km mesafede, kendi doğal güzellikleriyle bölgede isim yapan ve kendini aşan bir yerdir Özvatan. Belediye personelimiz, meclis üyelerimizle bir arada hizmet verme gayesi içerisindeyiz. Amacımız insanları rahat ettirebilmektir. Memleketimiz gurbetçilerin olduğu yaz mevsiminde daha hareketlidir. Burada insanlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özvatan Belediyesi kendi çapında ve kendi imkanlarıyla işlerini yürütebilen bir belediyedir. Problemli bir belediye değiliz. Belediyelerde hizmet bitti, sona gelindi denilmez. Hizmetler yenilenebilir, biz böyle düşünenlerdeniz” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecini ilçenin nasıl geçirdiğini dile getiren Demir, “Belediyemiz alınan kararlar doğrultusunda hizmetlerini yerine getirmeye çalıştı. Bu salgın her yerde olduğu gibi burada da yaşandı. Vatandaşımızın duyarlılığı ve alınan tedbirler ile bu salgını en az düzeyde atlattık diye sayıyoruz. 1 Temmuz’da yaşanacak açılmalar ile birlikte daha da normalleşeceğimizi düşünüyoruz. Bu rahatlama dönemini dört gözle bekliyoruz. Bununla birlikte hizmetlerimiz de farklılaşacaktır. Gayretlerimiz devam ediyor ve edecektir” şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ BİR KURUM GEREKLİ”

Geçen haftalarda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirdiği ‘ilçelerde yaşanan sokak hayvanları sorununa değinen Demir, “Memduh Bey’in de bu konudaki duyarlılığını gördüm ve o da bu konuda gerekli talimatları verdi. Tüm ilçelerde, beldelerde sokak hayvanları ile alakalı aynı sıkıntıları yaşadığını görüyoruz. Bunları ıslah etmek, tedavisini yapmak, kısırlaştırmak üzere bir kurum gerekli. Bunu da hiçbir ilçe belediyesinin yapması mümkün değil, hepsi birlikte yaparsa daha doğru olur” diye konuştu. Demir, “Şehrin batı tarafında bir barınak var, bir tane de 7-8 ilçeyi kapsayacak şekilde doğu tarafında yapılmasını önerdik. Gerekli talimatlar verildi, memnun olduk. Buna da en kısa zamanda bir çözüm bulunacaktır diye ümit ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi