17 Ağustos depreminin yıl dönümünde bir açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, depremin Türkiye için önemli bir milat olduğunu söyleyerek, Melikgazi Belediye’sinin yeni deprem yönetmeliğine uygun birçok kentsel dönüşüm çalışması yaptığını vurguladı.

20 yıl önce 17 Ağustos 1999 günü saat 03.02'de meydana gelen merkez üssü 7,4 şiddetindeki deprem ülke genelinde derin yaralar açtı.

Alınacak önlemler ve yeni hazırlıklar açısından Melikgazi Belediyesi’nin kentsel dönüşümü başlatan belediyeler başında geldiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “17 Ağustos depremini unutmadık. Toplum olarak tarihimiz boyunca depremlerin acısını yakından yaşadık. Binlerce insanımızı kaybettiğimiz Marmara Depremi, bu konuda alınacak önlemler ve hazırlıklar noktasında bir milat oluşturdu. Binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara Depremi milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihte yerini almıştır.” dedi.

Depremlerden çıkarılması gereken dersler olduğunu ve Melikgazi Belediyesi’nin birçok mahallede kentsel dönüşümü başlattığını hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yenilenmiş hali ile Küçükali, Küçükmustafa, Battalgazi ve Anbar gibi mahallelerimizi eski ve dayanıksız halinden kurtarıp şehrimize kazandırdık. Sonuç olarak, depremler olacaktır bunu önleyemeyiz, ancak buna karşı gerekli önlemeleri almakla sorumluyuz ve bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için daha çok çalışmalıyız.” diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, konu ile alakalı şunları kaydetti:

“İlçemiz sınırları içinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında virane, tehlike arz eden, imarsız yapılar mülk sahiplerince bizzat kendilerince yıkıldı. Bu mahallerde modern, planlı, sağlıklı ve en önemlisi depreme dayanıklı mekanlar inşa edildi. 172 ayrı blokta 11 bin 346 daire ve 108 dükkan yeni deprem yönetmeliğine uyarak şehrimize kazandırıldı.”

Editör: Haber Merkezi