Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Dost, Mehmet Gülsoy, Soner Türküm, Demet Korkmaz, Dr. Sema Karaoğlu, Yunus Keklik, Burhan Okur, Mevlüt Yapar, Murat Kantarcı ve Yusuf Ağırdağ’ı kabulünde yaptığı konuşmada, federasyonun kurulmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

Dernekler Kayseri'nin Zenginliği

Sanayi ve ticaret kenti Kayseri’de, pek çok alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra meslek örgütleri ile birlikte kendi alanlarına yönelik faaliyet gösteren çok sayıda dernek bulunduğunu, bu durumunda Kayseri’nin zenginliğini yansıttığını kaydeden Vali Düzgün, iş dünyasına yönelik derneklerin şimdiye kadar yaptıkları güzel çalışmalar ile önemli katkılar ortaya koyduklarını ifade etti.

Derneklerin ekonomik ve toplumsal gelişim faaliyetlerini ön planda tutan bir çalışma yürüttüğünü anlatan Vali Düzgün, güç birliği yapmanın da beraberinde çok daha güzel sonuçları getireceğine inandığını dile getirerek, “Başarılı çalışmaları ile yakından bildiğimiz 5 ayrı iş dünyası derneğimizin federasyon çatısı altında birleşmesi ve Türkiye genelindeki konfederasyona üye olması bizleri memnun etmiştir. Kayseri’nin gelişimi için yapılacak tüm çalışmalarda ortak hareket edip, destekleyeceğimizi de bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.




ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz da, kendisinin aynı zamanda Kayseri Sanayi ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, iş dünyasına yönelik faaliyet gösteren derneklerin federasyon çatısı altında bir araya gelmesinin çok daha faydalı olacağı inancıyla KAYSİAD öncülüğünde federasyon kurduklarını belirtti. “Global düşünmeyen ve davranmayan, aynı hedefe beraber yürüyecek paydaşı bulunmayan hiçbir faaliyetin kısa vadede büyük başarılar sağlasa dahi, önemli ve sürekli başarılar sağlayamayacağı açıktır” diyen Yılmaz, bu gerçekten hareketle başladıkları çalışmaları başarıyla tamamladıklarını ve Kayseri’nin kalkınmasına yönelik projeler üzerinde kararlılıkla çalışmaya başladıklarını anlattı.

Yılmaz, daha sonra, kendilerini kabul edip, yakın ilgi gösteren Vali Düzgün’e teşekkür ederek, federasyonun misyon ve vizyonu üzerine bilgiler sundu.
Editör: Haber Merkezi