Ziyaret sırasında vatandaşlar ile sohbet eden Başkan Kılınç, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Kılınç, "Develi'nin yol çilesi ne zaman bitecek" diyerek yetkilileri görev başına çağırdı. Kılınç açıklamasında, "Bugün davet üzerine Yönetim Kurul üyesi Sezai Arsu ile birlikte Şahmelik mahallesini ziyaret ettik, Mahalle sakinleri ile sohbet muhabbet ettik.

Sohbet sırasında vatandaşlar yaşadıkları bazı sorunlardan bahsettiler; Bir çok mahallemizde olduğu gibi Şahmelik'te de yol sorunu var, mahallenin çoğu yolu parke yapılmışken mahalle girişinin de ana yola 50 metre olan 2-3 sokak es geçilmiş. Vatandaşlar köyün girişinde bulunmasına rağmen yapılmayan, çamur olduğunda arabaların bile geçemediği bu yolların biran önce yapılmasını bekliyor. 'Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir rivayete görede Selçuklu Sultanı Melikşah'ın 21 gün konakladığı ve ismini de Selçuklu Sultanı Melikşah'dan alan ve turizme açılmayı bekleyen Şahmelik mahallesinin bu durumda olması içler acısı, yetkililerden biran önce halkın sesine kulak vermesini ve bu yolların yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahalle Sakinleri ise; "Bu köyün her tarafı yapıldı lakin sadece bu sokaklar yapılmadı, çamur olduğu zaman arabalar bile çıkamıyor, biz bu yolların yapılmasını istiyoruz. Köyümüzün girişine parke yol yapılmadı, dışarıdan bir misafirimiz geldiği zaman utanıyoruz ve köye girerken çamurdan geçmek zorunda kalıyoruz. Yukarıda dağ başlarına hep yollar yapıldı ben yapılmasın demiyorum ama esas yapılması gereken yer köyün girişidir, biz bu yolların yapılmasını bekliyoruz"

"Ben 75 yaşındayım evimin olduğu sokağa parke yapılmadı, yağmur yağdığında çamurdan evimizin önü hep pislik oluyor, el arabası ile ben temizlemek zorunda kalıyorum ve yaşımdan dolayı çok yoruluyorum"dedi.

Editör: Haber Merkezi