KAYSERİ'nin Erciyes Dağı eteklerindeki Develi ilçesinde zümrüt kalsedon, akik, kuvars gibi değerli maden taşları bulundu.

Develi ilçe sınırlarında bulunan sahalarda Buhara Madencilik'in sahibi Hasan Çoksarı tarafından keşfedilen kalsedon, akik, kuvars,zümrüt türü değerli ve yarı değerli taşların sertliğinin 7 ile 8 arası değişen yapılarda olduğu, sahada 40 santim ve daha yukarısı olan lokal bölgelerin bulunduğunu, ancak mevcut olanaklarla büyük ebatlı değerli taşları işleyemediklerini söyledi.

Atölye bazında 10 santim ve aşağısı olan taşları işleyebildiğini kaydeden Çoksarı ''Uzun zamandan beri bu çalışmaları sürdürüyoruz. Ülke içi ve Türkiye dışı olmak üzere pazarlara sunacağız. Pazarın oluşması durumunda Develi'ye sadece bu konuda üretim tesisi yapabiliriz. Uzun zamandan beri yeraltı maden yatakları ile ilgileniyorum.Erciyes dağı eteklerindeki Develi ilçesinde maden yatakları konusunda yeterli miktarda rezerv var'' dedi.

Buhara madencilik tarafından halen Develi ilçesi Çataloluk mevkiinde Leonardit madeni çıkartılıyor.Bu madenle ilgili Güney Kore'li yatırımcılar Develi'ye gelmişti.

Editör: Haber Merkezi