Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç davet üzerine Sindelhöyük Fatih mahallesine geldi. Asfalt atılacağı söylenen yollara yeniden yama atılıp çamur içerisinde bırakılınca mahalle sakinleri sıkıntılarını Başkan Kılınç ile paylaştı. Daha önce asfalt atılacağı söylenen ve asfalt için toprak dökülen yol kış aylarına gelindiğinde çamurun içine yapılan yamalar ile eskisinden de kötü hale geldi. Vatandaşların sıkıntısını dinleyen ve açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, "Camikebir mahallesi yapıldı, yapanların ellerine sağlık. Fatih mahallesine de asfalt dökeceği söylendi, toprak döküldü bordürler yapıldı binlerce lira masraf yapıldı, asfalt dökülecek dendi burada ki vatandaşlar beklenti içerisine girdi, kış gününe geldiğimizde tekrar araçlar geldi yolu temizlediler yine binlerce lira masraf edildi, asfalt yerine yama yaptılar ve dökülen topraklar daha fazla çamur ve toz oluşturdu. Devletimin yanındayım derken lafta olmaz bu, Devletin yanındaysan israf etmeyeceksin, sadece bu yollara binlerce lira para harcandı ve yol yapılmadı. Sayın Cabbar lafla devletimin yanındayım olmaz, icraatta da devletin ve milletin yanında olman gerekiyor, günü kurtarmak için siyaset yapılmaz. Sayın Cabbar'dan bu beklenti içerisine soktuğu hizmet bekleyen insanların bir an önce ihtiyaçlarının giderilmesini ve biran önce buraya parke yolun yapılmasını istiyoruz. Ayrıca bizim Belediye işi tersten yapıyor; normalde öne ana caddelerin yolu yapılır ama Belediye ara sokakların yolunu ilk başta yapmış lakin bunu bile düzgün yapmamış. sağdaki sokak parke yol soldaki sokak parke yol ama ortadaki sokak toprak, defalarca müracaat edilmesine rağmen bu yola hala parke yol yapılmıyor. Şahin Örüklü kardeşimiz her tarafa mesaj attı bana da dahil, kalp rahatsızlığı var ve toprak yollar onu çok yoruyor yetkililere bunu bildirmesine rağmen bir sonuç alamadı, Belediye müracaat için gittiğinde de yolun parkeli olarak gözüktüğünü öğreniyor, biz burada yorumu Develi halkının yorumuna bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fatih mahallesi sakinleri ise, "Buraya önce asfalt sözü verildi, asfalt olacak diye toprağı döktüler sonra arkasından bir tane süpürge geldi toprakları kenara süpürdüler, eski asfaltı geri gün yüzüne çıkarttılar delik olan yerleri yamadılar, siz buna layıksınız asfaltınız yapıldı dediler. Ara sokaklara parke döşediler hiç araba geçmeyen yerlere ama ana caddeler çamur içinde kaldı. Buranın ne bakanı var ne çekeni var burası sahipsiz, Camikebir mahallesi ne güzel yapıldı ellerine sağlık ama burası neden yapılmadı. Bu çamurun içine yama yapmak devletin malını boşa harcamaktan başka bir şey değil. Yazın yolların tozundan dolayı günlük balkon yıkamaktan evlerimiz çürüdü, her ay bir sürü su faturası yatırıyoruz herhalde bizden daha çok para kazanmak için yapmıyor yolları. Yeter artık çektiğimiz çile, oyumuzu attık bizi rezil etti, gelsin çok kolaysa kendi yaşasın bu çamurun içinde.

Arabalar birazda başka yollardan gitsin evin önü tozmasın diye bariyer yaptım yolun ortasına. Asfalt dökülecek diye ben kapımın ağzında ki çakılları kaldırdım şimdi çamurdan iyice rezil olduk. Bir bayan olarak Belediye işçisi gibi kaldırıma süpürülen toprakları ben düzledim, evimin etrafından utandığımdan ben elimde kürek ile düzledim, biz artık asfalt istemiyoruz asfalt dökmek için gelirlerse taşlarız"dediler.

Editör: Haber Merkezi