Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK’e bağlı Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, 1 Mayıs Pazar günü saat 16: 00'da Mimarsinan Parkı'nda, emeğin, barışın ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir ülke inşa etmek için alanlarda olacaklarını söyledi. Basın açıklamasında açılan pankartta laiklik vurgusu ise dikkat çekti.
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK’e bağlı sendikalar ve KESK’e bağlı Eğitim Sen Sendikası Kayseri Şubesi 1 Mayıs öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldiler. Cumhuriyet Meydanında KESK’e ve DİSK'e bağlı sendikaların yanı sıra bazı dernek ve siyasi parti temsilcileri, yer aldı. 'Güvenceli iş, güvenli gelecek için, taşeron çalışmanın son bulması için laik bir yaşam için emeğimizi, ekmeğimizi korumak için haydi 1 Mayıs'a yazılı pankart açtı. Kayseri 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, Türkiye'de işçi sınıfının 1 Mayıs'a ağır koşullar altında karşılandığını söyledi. Sağlam, 'Emeği yönelik saldırılar öylesine bir boyut kazandı ki, işçi sınıfı büyük bedeller ödeyerek elde ettiği en temel tarihsel kazanımlara saldırılıyor. 1800'lü yılların ve yaşam koşullarına adeta geri döndürülmeye çalışıyor. Dünyanın dört bir yanında işçiler kol kola, omuz omuza insanca, özgürce ve kardeşçe yaşamak istedikleri 1 Mayıs meydanlarında haykırırken, biz de Kayseri 1 Mayıs komitesi olarak tüm Kayseri halkını 1 Mayıs Pazar günü saat 16: 00'da Mimarsinan Parkı'nda taleplerimizi haykırmaya saldırılara karşı mücadelemizi büyütmeye çalışıyoruz. dedi.
Vatandaşları 1 Mayıs daveti de yapan DİSK Bölge Başkanı Sağlam, şunları söyledi: 'Kiralık işçilik yasasını durdurmak için, kıdem tazminatı hakkını yedirmemek için, tüm taşeron işçilere iş, güvenceli kadro için, insanca yaşanabilecek 1900 lira net asgari ücret için, adaletli bir gelir dağılımı için, çalışırken ölmemek sakat kalmamak sağlıklı yaşam hakkımız için, örgütlenme toplu sözleşme ve grev hakkımız için, haftalık çalışma süresinin 37,5 saate düşürülmesi için, kadınları eve kapatan ucuz güvencesiz çalıştıran sisteme karşı emekçi kadınlar olarak sesimizi duyurmak için, daha fazla kar hırsı uğruna doğanın talan edilmesine karşı yaşam alanlarımızı ve doğamızı savunmak için, savaşları durdurmak ve işçilerin birliği halkların kardeşliğini kurmak için, sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırmak demokratik haklarımıza sahip çıkmak için, hukuksuzluğa karşı gerçek bir adalet için, emeğin, barışın ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir ülkeyi inşa etmek için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Haydi kol kola, omuz omuza meydanlar işçilerle dolsun.



Editör: Haber Merkezi