Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin eşfinansmanında gerçekleştirilecek olan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) çalıştayı yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulanan projenin çalıştayına ilgi büyüktü.

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi ile ilgili çalıştayda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, proje hakkında bilgiler verdi.

“ TÜRKİYE GENELİNDE 12 BELEDİYE BU PROJEYİ YÜRÜTÜYOR”
Daire Başkanı Karcıoğlu, projenin engelliler, şiddete uğramış kadınlar, sokakta çocukları çalışan aileler ve diğer dezavantajlı grupların toplum içindeki fonksiyonlarını artırmak ve onlara mesleki bir fonksiyon yüklemek için oluşturulduğunu söyledi. Türkiye genelinde 12 belediyede bu projenin yürütüldüğünü ifade eden Karcıoğlu, projenin en önemli ayağının sivil toplum kuruluşları olduğunu dile getirdi. Projeyi merkezi yönetimle yerel yönetimlerin birlikte gerçekleştireceğini ifade eden Daire Başkanı Karcıoğlu, "En önemli hedeflerimizden birisi envanter çalışması yaparak hangi hedef gruplarına yönelik çalışacağımızı belirlemek olacak. Belirlediğimiz grupları işverenlerle nasıl buluşturabiliriz ve bu insanlarımızı nasıl toplum içine katabiliriz bunun için çalışacağız" dedi.

“DEZAVANTAJLI BİREYLER EĞİTİME VE İSTİHDAMA YÖNLENDİRİLİCEK”
Karcıoğlu'nun ardından Proje Koordinatörü Cleofe Guardigli tarafından projenin nasıl yürütüleceğine ilişkin bilgiler verildi. Cleofe, birebir ihtiyaç analizi yapmak suretiyle dezavantajlı bireyleri eğitime ve istihdama yönlendirmek istediklerini belirtti ve ayrıca kamuoyu ile işverenlere yönelik farkındalık çalışmaları yapacaklarını söyledi.
 
Editör: Haber Merkezi