İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan Adayı Doktor Hasan Sami Özvarinli, tezgâhında balık satan esnafın sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı.

Dr.Özvarinli: ”Balkıçı tezgâhların önüne çekilen demirden bariyerleri sökeceğiz, yerine trafiği engellemeyecek şekilde daha modern bir kullanım alanı yapacağız ve balıkçı esnafımızın bu mağduriyetlerini gidereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Dursun Ataş ile bu konuda istişare yaptık, Sayın Mustafa Çelik başkanın balıkçı esnafının tezgâhının önüne çektirdiği bariyer demirleri kaldıracağız ve yerine, trafiği engellemeyecek şekilde, müşteriler ile balıkçı tezgâhının arasındaki bu engeli ortadan kaldıracağız ve kolaylıkla bir biriyle buluşturan daha modern bir proje uygulayacağız, Balıkçı esnafımızın kısmetlerinin önünü kapatmayacağız, tüketici vatandaşlarımızın rahatlıkla alışveriş yapacağı projemizi devreye sokacağız, bu bariyerlerin yapılmaması için de Balıkçı Esnafı ve vatandaşlarımız bu uygulamaya tepki göçermişlerdi.” Dr.Özvarinli,”Kayseri’mizin sorunlarını ilkeli ve dürüst siyasetle çözeceğiz. Omurgalı, dik duran, ilkeli bir siyasetle İlçemizin sorunlarını çözeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız inşallah”

CHP-İYİ Parti Millet İttifakının ortak adayı Doktor Hasan Sami Özvarinli, Kayseri’nin sanayisinin dörde birinin atıl durumda, çalışmadığını iddia ederek,”Meralar, insan kaynakları, tarım alanları atıl, yamula barajından tam anlamıyla verim alınamıyor.

Yamula Baraj’ında balık çiftliklerinin artması lazım. Türkiye’de çiftlik balığı üretimi artık tatlı su göllerinde de yoğun şekilde yapılıyor. Denizlerdeki balık çiftliklerinin kıyılardan uzaklaşması maliyetleri artırınca yatırımcının iç sulara ilgisi artı. Bu nedenle Yamula Baraj’ında balık çiftliklerinin daha çok olması önem kazanıyor. Ne balıkçılık gelişmiş, ne baraja sağlıklı bir ulaşım. Bu eksikleri temin edip devreye sokacağız. Güçlü ve büyük bir Kocasinan’ı ortaya koyacağız ”dedi.

Özvarinli, Sivas Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Açık balık satış Yeri’nde balıkçı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla görüşmesinde, Balık satış tezgâhlarının önüne Büyükşehir Belediyesi tarafından demir korkuluklar yapılmasını eleştirdi.

Ziyaret için gittiği Balıkçıda bir esnafın ”Bize balık satmayı zorlaştırdılar, balık almak için arabasını beş dakika cadde üzerine daha önce koyarak balık tezgâhına ulaşan vatandaşlarımızın bu imkânları şimdi ellerinden alındı. Vatandaşla bizim aramıza adeta demirden bariyer çekildi, hem biz hem de vatandaşımız mağduruz.” Diyen esnafı dinleyen Özvarinli, “Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle seçilip başkan olduğumda bu işi kısa zamanda çözeriz, mağduriyetinizi gideririz” dedi.

İYİ Parti’nin adayı olarak Kocasinan’a başkan olduğunda İlçenin zenginliklerini harekete geçireceğine değinen Özvarinli, Kayseri’nin sanayisinin dörtte birin atıl durumda, çalışır durumda olmadığını ifade etti.

Meralar, insan kaynakları, tarım alanları, yamula barajından özellikle tarım alanlarını sulanması konusunda tam anlamıyla bir verim alınamıyor? Öte yandan Enerji Bakanlığının bünyesinde yeralan Hidroelektrik Santral’de sanırım tam kapasiteli çalışmıyor. Ne balıkçılık gelişmiş, nede tarım ürünleri ve benzeri konular. Bunları devreye sunacağız. Yani un, yağ ve şeker var helva yapamamışlar. Allah’ın izniyle, sizlerin kutsal oylarıyla göreve geldiğimizde güçlü ve gelişmiş bir Kocasinan ortaya çıkaracağız.”diye konuştu.

Kocasinan için önemli projelerin olduğunu aktaran Özvarinli, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacakları projelerin büyüme,paylaşım ve insan odaklı olduğunu ifade etti,

Kayseri’de mevcut yönetimlere karşı bir değişim rüzgârı olduğunu ifade eden Kocasinan Belediye Başkan Dr. Adayı Hasan Sami Özvarinli, “Selamlaştığımız ve elini sıktığımız vatandaşlarımız 31 Martta yapılacak olan mahalli idareler Belediye seçimlerinde mutlaka bir değişim arzuladıklarını bize söylüyorlar. Bunu vatandaşlarımızın bize olan teveccüh’den de anlıyoruz. Kocasinan seçmenin özellikle İYİ Parti adayına sıcak baktıklarına şahit oluyoruz buda bizi sevindiriyor” ifadesini kullandı.

Özvarinli,” Kocasinan’ın nerede sorunu varsa, vatandaşımızın bize nerede ve hangi alanda ihtiyacı varsa biz orada olacağız. Sosyal ve insan odaklı belediyeciliği gerçek anlamda biz ortaya koyacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi