Kayseri’de yağmur ve dolu yağışı nedeniyle 5 mahallede yaklaşık 4 bin dekar tarım arazisinde meydana gelen zarar Ziraat Odasınca yerinde belirlendi.
Kocasinan İlçesi'ne bağlı Cırgalan, Zümrüt, Buğdaylı, Boğazköprü ve Oymaağaç mahalllerindeki dolu yağışı, ekili alanlara büyük zarar verdi. Yaşanan doğa olayında çiftçilerin büyük zarara uğradığını ve neler yapılması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdul Kadir Güneş şöyle konuştu:
"Dolu felaketi yaşandıktan sonra biz oda olarak, teknik ekibimizle birlikte, felaket yaşanan bölgelere gittik. Yerinde inceleme yaparak, çiftçilerimizden olayın nasıl yaşandığı ve neler yapılması gerektiği hakkında istişarelerde bulunduk. Kayseri’de son yılların en büyük dolu felaketi diyebiliriz. 20 dakika boyunca, ceviz büyüklüğünde dolu yağmış ve tüm ürünleri tamamen işe yaramaz hale getirmiş. Çiftçilerimizin, büyük emek vererek yetiştirdiği Cırgalan biberi, marul, kabak, ayçiçeği ve hububat gibi ürünler çok büyük zarar görmüş. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile temasa geçtik. Onlarda bir teknik heyet göndererek, zarar ziyan tespit çalışması yaptırdılar."

Editör: Haber Merkezi