Kahramanmaraş dondurmasının Kayseri’deki en iyi ustalarından yılların ustası “Pala Dayı” lakaplı Mehmet Dişçeken 33 yıldan beri sürdürdüğü dondurma imalatı ve ustalığında rakiplerine hem meydan okuyor hemde maşallah dedirtiyor.

1989 yılında İstanbul, Gülhane Parkında başladığı dondurma ustalığında 33 yılı geride bıraktığını belirten Kahramanmaraş Göksun ilçesi doğumlu dondurma ustası Mehmet Dişçeken, “Dondurma dövüldükçe kıvamı ve tadı güzelleşir, gerçek Kahramanmmaraş dondurması dövüldükçe dondurma olur” dedi.

1999 yılından beri yaz sezonunda Göksun’dan Kayseri’ye gelerek dondurma ustalığı yaptığını belirten Dişçeken,” Dondurma ustalığını severek yapıyorum, Kayseri’li çocuklar bana yıllar önce Pala Dayı lakabını taktılar. Son 7 yıldan beri de Düvenönündeki Erciyes Unlu Mamüllerde dondurma ustalığı yapıyorum. Sezon başlamadan önce Erciyes Unlu Mamüller İşletme Sahibi Mehmet Naycı bey ile yeni sezon için görüşür ve Kahramanmaraş dondurması yapmak için Göksun’dan Kayseri’ye gelirim” dedi.

Sıcaklık arttıkça dondurma satışlarınında artış gözlendiğine dikkati çeken Dişçeken, bu sezon Kahramanmaraş dondurmasının kilosunun 100 TL, külahta 1 kepçe dondurma 5 TL, Erciyes Unlu Mamülleri cafesinde dondurma servisinin ise 25 TL den satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi