Korkmaz, pandemi başından beri izlenen süreci ve bunun düğün sektöründe yarattığı etkileri aktardı: “Geçen yıl 2 aylık kısmi açılma dönemini saymazsak yaklaşık 470 gündür kapalıyız. Düğün salonu sahipleri ve organizatörleri olarak büyük zorluklar yaşadık. Çünkü bu alanda bir gelir kaynağı kalmadı, herkes başka alanlara yönelmeye başladı. Artık vadeli değil peşin olarak çalışılıyor. Bu süreç tekrar bir kapanma olmazsa kış mevsiminde de çalışmaya devam edebiliriz.”dedi.

“İŞLERİMİZİN ÇEYREK KISMI AÇILDI”

Düğün salonları nikah merasimi şeklinde çalışmaya başladığını dile getiren Korkmaz, “Biz organizasyon firmaları olarak kına ve nişan törenleri halen yapamıyoruz. Bu törenlerin 1 Temmuz’dan sonra başlayacağı bahsedildi. Şu an için işlerin çeyreği açıldı diyebiliriz. Bizim beklentilerimiz Temmuz sonrasındadır. Kayseri’deki firmalar Eylül ayına kadar rezervasyonları hemen hemen doldurdu.”dedi. Yaşanılan süreçte destek almadıklarını söyleyen Korkmaz, “Kayseri’de bu alanda 100 firma varsa sadece birkaçı destek almıştır. Küçük firmalar destek alamadı, cevabını ben de bilmiyorum. Sadece sigortalı çalışanlarımızın maaş ödemelerinin bir kısmı karşılandı” dedi.

Korkmaz, insanların bu süreçten yıldığını söyleyerek, “Halk olarak bunalmış vaziyetteyiz. Temmuz’dan sonra her yerin açılacağına eminiz. Bizle beraber ekmek yiyen çok işletme var. Organizasyonda en temelde biz olmak üzere mobilyacı, gelinlikçi, damatçı ve berberi var. Biz yıpranınca onlar da bizden dolayı ister istemez yıprandı” diye konuştu. Korkmaz, vadeli çalışmanın sona erdiğini ve peşin ödemeyle çalıştıklarını dile getirip, “Önceden vadeli çalışıyorduk, şu an için pandemiden dolayı vadeli çalışamıyoruz. Çünkü insanlar mali olarak tedirgin. Önceden 6 ay vadeyle çalışabilirken, şimdi peşin çalışıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi