Rusya Federasyonu üst meclisi Dumanın Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Sami Yıldırım, Kabartay- Balkar Cumhuriyeti başkenti kardeş şehir Nalchik ten İşadamı ve Yatırımlardan Sorumlu eski Bakan Haziz Bekaldıev OSB’yi ziyaret etti.

Ziyarette Duma Meclisi Dış İlişlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sami YILDIRIM " Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği konusunda çalışmalarımız OSB ile birlikte sürmektedir. Bu kapsamda Rusya Federasyonunda yatırım yapmak, işbirlikleri oluşturmak amacıyla başta OSB Başkanı Sayın Tahir Nursaçan beyin Başkanlığında bir gurup işadamını davet edeceğiz. Bu ilk ziyaret olacak. Duma Meclisinde işadamlarımız ile özel bir toplantı yapılacak. Bu ziyaretler periyodik olarak karşılıklı devam edecek. Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyetinin önümüzdeki dönemde ekonomik ve stratejik ortaklığının gelişerek büyüyeceğine inancımız tamdır." dedi. Yıldırım ayrıca " Yaklaşık 30 yıldır Rusya da işadamı olarak yaşamaktayım. Kayseri doğumlu olmam nedeniyle doğduğum topraklara vefa borçluyum bu nedenle ilk temaslarımızı Kayseri den başlattık. Sayın Başkan Nursaçan beyin gayretli çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. OSB nin göstermiş olduğu yakın ilgiye teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette bulunan Kabartay- Balkar eski Yatırımlardan Sorumlu Bakanı ve İşadamı Haziz BEKALDİEV ise " Kayseri ile Nalchik arasında imzalanan Kardeş Şehir protokolü gereği kültürel ve ekonomik işbirliği imkânlarının araştırmalarında bulunmak üzere burada bulunmaktayım. Kayseri Organize Sanayi beni gerçekten etkiledi. Birlikte yapılacak birçok iş ve imkân mevcut. Duma temsilcisi Sayın YILDIRIM beyin daveti ile Kayseri ziyaretine katıldım. Sayın Nursaçan beyin ilgi ve alakasına da ayrıca teşekkür ediyorum " dedi. BEKALDİEV ayrıca " Kayseri ve Nalchik arasında imzalanan Kardeş Şehir Protokolünün mimarı olan Sayın Tamer KAPLAN bey ile iki şehir dolayısı ile iki ülke arasındaki yakınlaşmada gösterdiği gayretleri yakinen biliyorum. Bu çalışmalar birlikte gelişerek devam edeceğine inanıyorum ayrıca Sayın KAPLAN ın Duma Meclisi Türkiye Koordinatörü olarakta çalışıyor olması göstermiş olduğu gayretlerin önemli bir sonucu olduğuna inanıyorum. Bireysel gayretlerin her iki ülke yetkilileri tarafından takdir edildiğini önümüzdeki dönemde de her iki ülke lehine kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum. Duma ya gelecek değerli işadamlarımızı Kabartay- Balkar da görmek bizleri mutlu edecektir" dedi.

Rus iş adamların ziyaretlerinden memnun kalan OSB Başkanı Tahir NURSAÇAN ise " Rusya ile Türkiye arasında ekonomik ve siyasi yakınlaşma Türk işadamları ve yatırımcılar açısından oldukça heyecan verici. Duma temsilcisi Sami YILDIRIM’ ın Kayseri doğumlu olması ve ilk çalışmaları için Kayseri’yi tercih etmesi bizleri de mutlu etti. Doğduğu topraklara vefa gösterdi. İnşallah OSB olarak iki ülke yakınlaşması ve işbirliği konusunda katkı sağlarız. Önümüzdeki günlerde bir gurup işadamı ile Duma’yı ziyaret edeceğiz. İşadamlarımız için sağlanacak kolaylıklar, işbirliği imkânları değerlendirilecek. Ayrıca Kabartay- Balkar temsilcisi Haziz BEKALDİEV in de OSB yi ziyareti bizi ayrıca memnun etti" dedi. Ziyarette Başkan NURSAÇAN, BEKALDİEV e Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Editör: Haber Merkezi