11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açılışını yaptığı Radisson Blu Otelde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin sivil toplum kuruluşlarının verdiği kahvaltıya katıldı. Gül, "Türkiye, bütün dünyada itibar gören bir ülke. Dünyanın her yerine başım dik gittim" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugüne kadar gerek siyaset, gerekse devlet yaşamında kendisine destek veren hemşehrilerine teşekkür ederek, "Helallik" istedi. 'Kayseri’nin Gülü Hemşehrileriyle Buluşuyor' yazısının bulunduğu sahnede sözlerine "Değerli Kayserili hemşehrilerim" diyerek başladıktan sonra yaptığı konuşmada şöyle dedi:

BU ŞEREFLİ GÖREVİ DEĞERLİ DOSTUM TAYYİP BEY'E DEVRETTİM


"25 yıl önce birlikte başladığımız siyaset yolculuğunun sonunda beni Türkiye Cumhuriyetini en yüksek makamda temsil etme görevine getirdiniz. Sonra da sevgili dava arkadaşım, değerli dostum Tayyip Beye bu şerefli görevi devretme mutluluğunu yaşadım. Şimdi de aranızdayım. Bugün bu güzel otelin açılışı nedeniyle buradayız."

Abdullah Gül, şunları söyledi:

"Bu güne sevinçli bir haberle uyandık. Uzun bir süredir hepimizin gözü arkadaydı. Musul konsolosumuz ve mesai arkadaşları, bu sabah Türkiye’ye getirildiler. Büyük mutluluk duyduk. Bütün güvenlik kuruluşlarımızla önemli mesailer sarf ettik ki, hiçbirinin başına bir sıkıntı gelmeden tereyağından kıl çeker gibi, çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip bey, Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, istihbarat birimlerimiz ve tüm kurumlarımıza alınan bu sonuç itibarıyla çok teşekkür ediyorum."

KAYSERİLİ OLMAKLA HEP GURUR DUYDUĞUM

Kayserili hemşehrileri ve Kayserili olmakla hep gurur duyduğunu anlatan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle konuştu:

"Utanılacak hiçbir şey çıkmadı bu şehirden. Kendinizle ne kadar övünseniz hakkınız var. Kayseri, Türkiye’de çok iyi tanınıyor. Kurucusu olduğum AK Parti’nin startını da Kayseri’den, memleketimden verdik."

Cumhurbaşkanlığı görevi süresince dünyanın pek çok ülkesine gittiğini vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Dünyanın her yerine başım dik gittim. Çünkü ülkemiz artık dünyada sözü dinlenen, itibar gören bir ülke. Bu görevlerim sürecinde bana bir çok kişi destek oldu. Sizler her zaman bizleri desteklediniz. Tanıdığımız, tanımadığımız pek çok insan bizlere destek verdi. Hepiniz hakkınızı helal ediniz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e konuşmasının sonunda mezun olduğu Kayseri Lisesi’nin Taş Mektep Mezunları Derneği tarafından üzerinde okulun fotoğrafı bulunan bir şilt verildi.


Editör: Haber Merkezi