Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, Eğitim Sen Genel Merkezi'ne yapılan polis baskınını değerlendirdi. Konuya ilişkin Eğitim Sen binası önünde sendika üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması yapan Apaydın, " Sendikamıza yönelik son baskılar ve arama AKP’nin savaş politikalarından ayrı değerlendirilemez" dedi.
Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında Eğitim Sen Genel Merkezi'ne yapılan polis baskınına tepki gösterdi.
" Sendikamıza yönelik son baskılar ve arama AKP’nin savaş politikalarından ayrı değerlendirilemez" diye ifadeler kullanan Apaydın, "Yıllardır IŞİD çetelerine lojistik destek sağlayan, tırlar dolusu silah gönderenler, son olarak Suruç’ta 32 kişinin katledilmesini engellemeyenlerin, bugün Türkiye’yi koşar adım savaşa sokmak isteyen AKP politikaları, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve muhalif basını hedef olarak belirlemiş olması, AKP’nin maskesini bir kez daha düşürmüştür" dedi.

Apaydın şu ifadeleri kullandı:
"AKP’nin Savaş Politikalarının Yeni Hedefi Sendikalar ve Demokratik Kitle Örgütleri Olmuştur!
Yıllardır sürdürdüğü baskıcı ve otoriter uygulamaları ile tüm emek ve demokrasi güçlerini hedef haline getiren AKP, seçim öncesi çıkarılan iç güvenlik paketini sendikalar üzerinden uygulamaya başlamıştır. Bugün Eğitim Sen Genel Merkezi polis tarafından yasa dışı olarak aranmak istenmiş, izin verilmemesi üzerine iç güvenlik yasası dayanak gösterilerek arama yapılmaya başlanmıştır.
7 Haziran seçimleri sonrasında tek parti iktidarını kaybetmesine rağmen, en temel hukuk ilkelerini ayaklar altına alarak Eğitim Sen gibi mücadeleci bir sendika merkezini ve demokratik kitle örgütlerinin baskı altına alınmak istenmesi, muhalif yayın organlarının, kişilerin hedef haline getirilmesi sonucu son iki üç günde 250 ye yakın kişi gözaltına alınmış olması dikkat çekicidir.

Bugün yaşanan baskınlar ve gözaltılar, Türkiye’de faşizmin kurumsallaşması anlamına gelen “iç güvenlik paketi” üzerinden, emek ve demokrasi güçlerinin baskı altına alınmak ve sindirilmek istendiğini göstermektedir. Benzer girişimler geçmişte de yaşanmış, aradan geçen sürede AKP kaynaklı olarak yapılan bütün baskınların hepsinin içi boş çıkmıştır. Bugün sendikamızın hedef haline getirilmesi bizlere yönelik açık bir gözdağıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir.
Eğitim Sen’in mücadelesini polis baskınlarıyla engelleyeceğini sananlar, büyük bir yanılgı içindedir ve bu hukuk dışı tutum, tıpkı öncekiler gibi boşa çıkarılacaktır.
Yıllardır IŞİD çetelerine lojistik destek sağlayan, tırlar dolusu silah gönderenler, son olarak Suruç’ta 32 kişinin katledilmesini engellemeyenlerin, bugün Türkiye’yi koşar adım savaşa sokmak isteyen AKP politikaları, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve muhalif basını hedef olarak belirlemiş olması, AKP’nin maskesini bir kez daha düşürmüştür.
Sendikamıza yönelik son baskılar ve arama AKP’nin savaş politikalarından ayrı değerlendirilemez. Eğitim Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da savaşa karşı barış politikalarını savunmaya devam edecektir. AKP gibi savaş politikalarında ısrar edenlere inat, KESK olarak, Eğitim Sen olarak barışı dile getirmeye, barış istemeye sonuna kadar devam edeceğiz. "
HABER:ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi