KAYSERİ Şeker Fabrikası Eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mustafa Elitaş ile AK Parti Kayseri eski milletvekili Yaşar Karayel hakkında 'hakaret' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özışık, "Çiftçinin seçtiği bizlere yamyam diyenleri Allah'a havale ediyorum. Çok yakında sivil darbe yapanlar cezasını bulacak" dedi.
Vedat Ali Özışık, Mustafa Elitaş ve Yaşar Karayel hakkında 'hakaret' suçundan 3 sayfa dilekçe ve bir CD örneği ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra Kayseri Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yaptı.
"TÜM DEVLET YETKİLİLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"
2002-2009 yılları arasında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu başkanlığı yapan Vedat Ali Özışık, 4 Aralık 2010'da tutuklanarak cezaevine girdiğini hatırlattı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması neticesinde atılı suçlardan beraat ettiğini ifade eden Özışık, "Tutuklanmadan önce Kayseri Şeker Fabrikası'nı sayılı şirketler arasına koyduk. Vergi rekortmeni olduk. Kayseri Şeker'i çiftçi olarak, köylü olarak dünya markası yaptık. Mustafa Elitaş ve Yaşar Karayel, bize sivil darbe yaptıklarını Şeker Pancarı kampanya açılışında ve bir TV programında itiraf ettiler. Bizim yerimize kayyum ataması yaptırdılar ve kayyum olarak gelen zevatı daha sonra hülleyle çiftçi yaptılar, seçime soktular. Bizim cezaevinden çıkmadan bir hafta önce genel kurul yaparak o zevatı görevlendirdiler. Şuanda Kayseri Şeker Fabrikası'nın tüm kurumları peşkeş çekilerek, içi boşaltılmıştır. Acilen buraya seçtirdikleri zevatı ve kendilerinin biran önce çiftçinin kurumu olan Şeker Fabrikası'ndan ellerini çekmelerini ve gerçek sahipleri olan köylü ve çiftçilere bırakmalarını defalarca istedik. Bizi bunu biliyorduk, örneğin resmi tapelerde, Kayseri'de şuanda yerel medya sahibi olan ve Şeker Fabrikası ile iş yapan bir medya sahibinin Elitaş ile tapeleri var. Tapelerde medya sahibi 'Sayın vekilim iki ay daha Kayseri Şeker'e operasyon yaptırma, alacağımı alayım. Daha sonra gereğini yap' diyor. O da 'Emrin olur' diyor. Diğeri 'Dile benden ne dilersen' diyor. Bariz sivil darbe olduğu ortaya çıkmıştır. Sayın Elitaş'ın bizler hakkında köylünün, çiftçinin seçtiği bizlere, onlarca yatırım yapan bizlere 'yamyam' dediğini duyduk. Yamyam insan eti yiyenlere denir. Biz ne kul hakkı yedik, ne de haram yedik. Bunun kanıtı da Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülerek, tüm davalardan beraat ettik. Bunu alışkanlık eden Elitaş ve Karayel, devlet yetkililerden ve resmi kaynaklardan aldığımız duyumlara göre temyiz aşamasında olan davamızda oradaki yargıya da müdahale etmek için ciddi çalışma yapmaktadır. Ayrıca Vedat Ali Özışık'ın başına herhangi bir şekilde çorap daha örün diye sağa sola baskı yaptıkları duyumlarımız arasındadır. Tüm devlet yetkililerini göreve çağırıyorum" diye konuştu.
"YARGIYA İNANIYORUM VE GÜVENİYORUM"
Elitaş ve Karayel'in seviyesine düşmeyeceğini belirten Vedat Ali Özışık, "Yargıya inanıyorum ve güveniyorum. İkisi hakkında suç duyurumu bugün Savcılığa bıraktım. Adalet tecelli edecektir. Bizi cezaevine attıranı, aylarca tutuklu bulunduran bu sivil darbecileri, bu kadar insanın ahını alan kişileri Allah'a havale ediyorum. Çok yakında ilahi adalet de tecelli edecek. Çok yakında bu sivil darbeyi yapanlar cezasını bulacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi