Hava Kuvvetleri eski savcısı, emekli hakim albay Ahmet Zeki Üçok, FETÖ/PDY örgütünün ilk olarak 1986 yılında ortaya çıktığını ifade ederek, "Kuleli askeri lise sınavlarının çalınması sonrası 'Kazanırız' diyerek, okuldan atılmayan çocuklar, 15 Temmuz'da karşımıza darbe girişiminin en etkili isimleri olarak çıktı" dedi.

Kayseri'de, Yeni Ufuklar Derneği tarafından 'FETÖ'nün TSK yapılanması' konulu konferans düzenlendi. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen konferansa, Yeni Ufuklar Derneği Onursal Başkanı iş insanı İbrahim Sungur, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan eski askeri hakim ve savcı Ahmet Zeki Üçok, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) önemine vurgu yaparak, "TSK, Türk milletinin ve devletinin en güvendiği kurumdur. Hala da öyle olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletini kim ele geçirmek ve ülkemiz üzerinde etkin olabilmek isteyenler, TSK üzerinde yer alıp, bu yapı içinde kendi gücünü ortaya koyabilmek çabası içinde olmuştur. Bizim zamanımızda da solculuk sağcılık vardı. Özellikle harp okulunun 78 dönemi bu süreçten çok etkilendi. Bir çok kişi okuldan atıldı" dedi. FETÖ'nün amacının, TSK içinde kendi yapısını oluşturmak olduğunu da kaydeden Üçok, "Bu yapıyı oluştururken sadece bir cemaat kavramı içinde TSK'nın içinde bu kadar güçlü olmak mümkün olmadığı için, özellikle ABD ve CIA'in bu örgütü desteklemesi ile TSK içinde 1960 yıllarından bu yana TSK içinde bir yapılanma içine girdi" diye konuştu.

'1986'DA OKULDAN ATILMAYANLAR 15 TEMMUZ'DA KARŞIMIZA ÇIKTI'

FETÖ terör örgütünün ortaya çıkışını 3 tarih vererek özetleyen eski askeri savcı Üçok, dikkatle dinlenen konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim resmi olarak FETÖ'yü tespitimiz 1986 yılı oldu. Kuleli Askeri Lisesi sınav sorularının çalınması ile ortaya çıktı. 1986'da yılında FETÖ soruları çalarak, Işık evlerinde okuyan 450- 500 civarında çocuğa veriyorlar. O çocuklarda askeri lise sınavlarında Türkçe sorularının neredeyse tamamını yapıyorlar. Bu da bugüne kadar hiç olmadığı için çok dikkat çekiyor. O süreçte 50-60 kişi atılıyor. Geri kalanı da kazanırız diyerek, okullarına devam ediyor. Kuleli Askeri Lisesi sınavlarında 'kazanırız' diye okula devam ettirilen çocukların 15 Temmuz'da karşımıza çıktıklarını görüyoruz. 1986 yılında Kuleli'de ki çocukların 15 Temmuz darbe girişiminin en etkili isimleri olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Cumhurbaşkanının yaveri, Kuvvet komutanlarının genel sekreterleri, korumaları, üst düzey isimler olarak karşımıza çıkıyorlar. 1994 mezunları altın nesil olarak bilinen bir evredir. Bunlar içinde TSK içinde görülmemiş derecede kurmay subay çıkmıştır. Bunlar TSK'ya ilk bulaşma tarihidir. Ondan önce mutlaka olmuştur. Ama bu resmi olarak bilinen tarihler. 2. tespit 1987 yılında Hava Kuvvetleri'nde görevli R.B. isimli bir astsubayın 'hava kuvvetleri imamıyım' demesi oluyor. Bin 400 kişi ile ilgili bir isim listesi veriyor. Üçüncü tespit ise, 2009 yılında Kayseri'de benim 2. Hava İkmal Bakım merkezinde yapmış olduğum soruşturma oluyor. 3 astsubay çavuşun 'abilerine' askeriyeden bilgi aktarımının tespiti oluyor."

'FETÖ ÜYESİ OLMAYAN HİÇ KİMSE TSK'YA GİREMEZ'

Örgütün 2006 ile 2015 yılları arasında TSK'daki gücüne de dikkat çeken emekli hakim albay, avukat Ahmet Zeki Üçok, "Genç teğmenlerin ifadeleri var. 'Örgüte üye olmasam pilot olmazdım' diyorlar. Hava Kuvvetleri'nin sağlık muayene sistemleri bunların elinde. 2006-2015 yılları arasında çok iddialı söylüyorum, FETÖ üyesi olmayan hiç kimse TSK içine giremez, girmeyi başarırsa da askeri lise ya da harp okulundaki mobbinglerle şok mangası, ilmi yetersizlik, işkenceye varan eğitimler, derslerde başarısızlık, sağlık sorunları gibi sebeplerle TSK'dan ilişiği kesiliyor. Son 10 yılda sadece harp okullarından FETÖ üyeleri tarafından atılan öğrenci sayısı 4 bin civarında. FETÖ'nün, TSK'daki faaliyetleri ikiye ayrılıyor. Birincisi Silahlı Kuvvetlere girme, ikincisi ise, TSK'da kendilerinden olmayanları atma süreci. 2006 ile 2015 yılları arasında 40 bin FETÖ üyesi TSK içine sokuldu" ifadelerini kullandı.

'DEVŞİRME FETÖ ÜYELERİ OLUŞTU'

FETÖ üyesi olmayan askerlerin de zaman içinde çeşitli sebeplerle örgüte katıldığını da iddia eden, 2006-2015 yılları arasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı inceleme sonrasında askeri okullara giren öğrencilerin yüzde 80'inin FETÖ ile bağlantılı olarak girdiğinin belirlendiğine dikkati çeken Üçok '' 1986'dan bu yana her yıl bin civarında kişi ya TSK'ya sokuldu ya da mevcutlar devşirildi. Yurt dışına gideceksiniz, general olacaksınız, akademiye gireceksiniz, pilot olacaksınız olamıyorsunuz. Tüm bunları gören TSK personellerinden bazıları FETÖ tarafından devşirildi. Silahlı kuvvetlerimizin yarısı FETÖ kontrolündeydi. Bundan dolayı, kendi komutanından emir almayan, Amerika'daki örgüt liderinden emir alan askerler, kendi vatandaşlarının üzerine tank sürüp, kendi halkına bombalar yağdırıp, milletin meclisini bombaladılar. Bütün darbenin planlaması 03.00 olarak yapılmıştı. 6 saat öne çekildi. Askerde 1 saati bile öne çektiğinizde bütün sistem alt üst olur. 6 saat öne çekilmemiş olsaydı darbeye hiç birimiz engel olamazdık" diyerek sözlerini tamamladı

Editör: Haber Merkezi