Vali Şehmus Günaydın, Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğü çalışanlarını makamında kabul etti.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile beraberindeki İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Deri ve teşkilattaki birimleri temsilen gelen polis memurları, Polis Haftası Kutlamaları kapsamında Vali Günaydın’ı ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Vali Günaydın, kabulde yaptığı konuşmada, Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, Ülkemiz, bayrağımız, milletimiz ve ezanımız için canlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi de rahmet ve minnetle yad etti ve gazi olan polislerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için jandarma teşkilatımızla birlikte polis teşkilatımızın yapmış oldukları çalışmaları önemsediklerini ve takdir ettiklerini ifade eden Vali Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

“ Çünkü görevimizi ne kadar iyi yaparsak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği açısından da o kadar etkili ve verimli bir çalışma yapmış oluruz. Özellikle suçun önlenmesi anlamında her zaman daha dik-katli ve daha hazır vaziyette olacağız. Son zamanlarda bütün kurumlarımızda olduğu gibi polis teşkilatımızda da çok önemli teknolojik kazanımlar elde edildi. Ülkemizin teknoloji anlamında elde edeceği bu başarılar birçok alanda olduğu gibi terörle mücadelede de bize büyük avantajlar sağlayacaktır. Son yıllarda yapılan çalışmalarda görüyoruz ki terörle mücadelede silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız ve polis teşkilatımız önemli başarılar elde etti.”

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise Polis Haftası münasebetiyle yaptıkları çalışmalar ve programlar hakkında bilgi vererek, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

VALİ GÜNAYDIN POLİS TEŞKİLATININ STANTLARINI GEZDİ

Vali Günaydın, İl Emniyet Müdürlüğü çalışanlarını makamında ağırladıktan sonra, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantları gezdi ve burada trafik kurallarına uyulması noktasında vatandaşlarımıza uyarılarda bulundu.

Stantları gezmeden önce açıklamalarda bulunan Vali Günaydın, polis teşkilatımızın daha verimli çalış-ması için ellerinden geleni yapamaya çalıştıklarını ifade ederek, silahlı kuvvetlerimizle birlikte son yıllarda önemli başarılar elde edildiğini söyledi.

Polis teşkilatımızın görev alanındaki hususlarda daha iyi sonuçların çıkmasının sadece polis teşkilatımızın yapacağı çalışmalarla olmayacağını ifade eden Vali Günaydın, vatandaşlarımızın da bu konularda duyarlı olmasının huzur ve güvenlik açısından önemli olduğunu belirtti.

Özellikle trafik hizmetlerinde acı olaylarla karşılaşmama adına sürücülerimize ve vatandaşlarımıza bü-yük görevler düştüğünü ifade eden Vali Günaydın, “ Eğer yaya geçitlerinde insanlarımızın yaralanmasını ve hayatını kaybetmesini yaşıyorsak, burada ciddi bir eksikliğimiz var demektir. Hepimizin bu eksikliği gidermesi lazım. Bunu eğitimle, uygulamayla ve denetimlerle yapacağız. Bunları yaptığımız zaman yaya geçitlerinde ve trafikte acı olaylarla karşılaşma oranımız aşağı düşecektir. Trafik olaylarında her yıl binlerce insanımızı kaybediyoruz. Bu kazaların önemli nedenlerinden bir tanesi de, aşırı sürat, alkollü araç kullanımı ve trafik kurallarına riayet etmemedir. Baktığımız zaman bunların birçoğunun da insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. İnsan kaynaklı bu üzücü olayların olmaması için bizim daha fazla dikkatli olmamız lazım. Dikkat sayesinde bu üzücü olaylarla daha az karşılaşmış oluruz. Gönül arzu ediyor ki, bu olayları tamamen ortadan kaldıralım. Bunun için çalışıyoruz ve bunun için gayret gösteriyoruz. Arkadaşlarımız çalışıyor ama vatandaşlarımızın da sürücülerinde bu konuda yapacakları var.” dedi.

Açıklamanın ardından İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile birlikte stantları gezen Vali Günaydın, polis teşkilatının yaptığı çalışmaları, kullandığı araç ve gereçleri yerinde inceleyerek yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi