Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen iftara katıldı. Başkan Büyükkılıç, toplum içersinde engellerin oluşmaması için her türlü gayretin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, bürokratlar, farklı engel gruplarını temsil eden derneklerin yöneticileri ve üyeleri katıldı.

İftar programını da içerisine alan etkinliklerde engelliler tarafından birbirinden güzel gösteriler sunuldu. Semazen gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte bir görme engelli tarafından Braille alfabesi ile Kuran-ı Kerim okundu. Böylesine özel insanlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bu akşam iftarımızı engelli kardeşlerimizle birlikte açtık. Engelleri kaldırmak için bir aradayız. Toplum içerisinde engellerin oluşmaması için her türlü gayreti göstermemiz gerekiyor” dedi.

Vali Şehmus Günaydın da, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile belediyenin önemli çalışmaları olduğunu dile getirerek, “Biz her zaman kardeşlerimizin yanındayız. Hayatı dolu dolu yaşamaları için her türlü imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi