İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özden mesajında, engelliliğin, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren toplumsal bir konu olduğunu bildirdi.

"ENGELLİ OLMAK KİMSENİN TERCİHİ DEĞİLDİR"
Özden, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Engelli vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışının ve çağdaşlık ölçülerinden biridir. Bu nedenle devletimizin engellilerle ilgili politikasının temelinde 'Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir' ilkesi yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü de şahıslar ve kurumlar olarak hepimizi alakadar etmektedir. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Bizler de engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Engelli insanlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri hükümetimizin en önemli hedeflerinden biridir.’’

Mesajında, ‘’Onların geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır’’ diyen Özden, ‘’Engellilerimizin, sosyal hukuk devleti anlayışı ile sorunlarını göz önüne alarak, tüketen değil, üreten ve bağımsız bireyler haline getirilmesi en büyük amacımızdır. Bu anlamda, devlet tarafından engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmış, engelli istihdamında ciddi artışlar sağlanmıştır. Evde bakım hizmetlerinden binlerce vatandaşımızın faydalanması sağlanmıştır. Bizler, engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Dünya Engelliler Haftası'nın engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm vatandaşlarımızı sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Haftası'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi