Engelli istihdamı konusunda hem özel hem de kamu sektöründeki işletmelerin çalıştırması gerekenden daha fazla engelli çalıştırdıklarını anımsatan Vali Düzgün, Kayseri’de 50’den fazla işçi çalıştıran 568 işyerinde 2 bin 424 engelli çalıştırılması gerekirken, şu anda 2 bin 705 engellinin istihdam edildiğini ve 2014 yılı içerisinde de yine 1.355 engellinin istihdamının sağlandığını belirtti.

Engelli vatandaşların ve çocukların evde bakımı konusunda da son yıllarda son derece önemli düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Evde bakım hizmetleri konusunda hem evde engelli çocuğu ya da yakınına bakacak ailelere eğitimler verildi, hem dedevletimiz tarafından ciddi anlamda maddi destek sağlandı. Şu anda yılda 6 bin 346 civarında engelli yakınımıza bu destek ödemesi devam ediyor ve bu da engelli yakınlarımızın kısmen de olsa nefes almasına imkân sağlıyor. Çünkü onların kendilerinin çalışması konusunda çok ciddi sıkıntıları oluyor, dışarıda çalışamıyorlar. Engelli yakınlarına bakmak durumundalar.”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret eden Zihinsel Engellilerin Eğitimi Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği Başkanı Hasan Aykülteli de, “Sayın Valimizin desteği ile ilimizde de engelliler konusunda ilerlemeler kaydettik. Gayretlerinizden dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim ve iş imkânı konusunda engellilerin önü açıldı. İşyerlerinde çalışan engellilerin ziyaretlerle desteklenmesine ilişkin kararlar almıştık. Bu Kayseri’de de bir ilk olarak gerçekleşecek” dedi. Düzgün, engelli öğrencilerle yakından ilgilenerek, günün anısına onlara hediyeler verdi ve ziyaretin sonunda öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi