Ortopedi ve Engelliler Derneği, engelli bireylere hobi edinme imkanı tanıyor. El işi yapan engelli bireyler ürettikleri ürünleri satarak ek kazanç sağlıyor. Bedensel engelli Fatma Sadıç, yaptığı el işi ile aile ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

“ÖZGÜVENİMİZ YERİNE GELİYOR”

Sadıç, boş zamanlarını el işi yaparak değerlendirdiğini dile getirirken, takı yapmak, halı dokumak, amigo bebekler ile uğraşmaktan keyif aldığını ifade etti. Sadıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Diğer engelli bireylere önerim, buraya gelmeleri. Çünkü evde durarak boş oturarak hiç bir şey olmuyor. Ürettiğimiz el işlerini de satarak özgüvenimiz yerine geliyor”dedi.

“KENDİMİ ENGELLİ BİREY OLARAK GÖRMÜYORUM”

Kendini engelli bir birey olarak görmediğini ifade eden Nazile Kayrak, diğer engelli bireylerin de bu tarz etkinliklere katılması gerektiğine değindi. Kayrak, “Engelli bireyler isterse her şeyi yapabilirler. Ben de dantel, takı, örgü ile uğraşmasını seviyorum. her el işini yaparım ve satıp kazanç elde ediyorum” dedi.

“HEM STRES ATIYORLAR HEM KAZANÇ SAĞLIYORLAR”

Dernekte 7 yıldır görev yapan Halk Eğitim usta öğreticisi Sevgi Duman da, burada halı dokuması , ahşap boyama, kumaş boyama, takı tasarımı ve rölef çalışması yaptıklarına değinirken, herkesin istediği el işini burada yaptıklarını ve sattıklarını ifade etti. Duman, “Hem stres atıyorlar hem de kazanç sağlıyorlar” dedi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ELİNDEN TUTUYORUZ”

25 yıldır iş kazası nedeniyle engelli olduğuna değinen Ortopedi ve Engelliler Dernek Üyesi Veli Aslankaya ise, gönüllü olarak bu işi yaptığını dile getirdi. Aslankaya, “Bizlerde burada el işleri yapıyoruz. Yaptığımız el işlerini satarak elde ettiğimiz kazancı engelli arkadaşlarımız için kullanıyoruz. İstiyoruz ki engelli kardeşlerimizin elinden tutalım” şeklinde konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi