Baba Şahap Korkmaz da, "21 Ocak’ı mecburen bekleyeceğiz. Bu katillere gerçek cezalar verilmesini istiyoruz. Çünkü katiller ve onları savunanların her biri ayrı yalan söylüyor. Gerçekten katillerin savunmacıları, müvekkillerini kurtarmak için yalan söylüyorlar. Biz oğlumuzla gurur duyuyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Katillerin cezalandırılmasını bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise şunları söyledi: "Bu duruşmada karar bekliyorduk. Ama her ne hikmetse duruşma günü böbrek taşı nedeniyle, son tekmeyi atan polis, katil polis ameliyata alındı. Avukatı da hemen yanımızdaki mahkemede duruşması olduğunu gerekçe göstererek bizim duruşmamıza gelmedi. Onlar gelseydi belki de bugün karar çıkacaktı. Bizim kaygımız, yargılamayı manüple edip burada yargılamaya müdahale edilmesidir. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Katillerin hak ettikleri cezaları almaları için mücadele edeceğiz, savaşmaya devam edeceğiz. 21 Ocak’ta umuyoruz ki, bizim ve toplumumuzun adalet duygusu tatmin edilir. Katilin böbrek taşı ameliyatı nedeneyle duruşma ertelendi. Bundan önce birçok mahkum çok daha ağır hastalıklar nedeniyle ölüme terk edilmişken, tüm Türkiye kamuoyuna mal olmuş bir davada bir böbrek taşı gerekçesiyle sanık, duruşma günü ameliyata alınıyor. Korkuyorlar. Bizim kültürümüzde, ‘Korkudan altıma işedim’ diye bir deyim vardır. Adamlar korkudan işiyemiyorlar, böbreklerinde taş oluşmuş.’’

CHP’Lİ TANRIKULU: ERDOĞAN KEŞKE KAYITLARI İZLESE

CHP Milletvekili Şafak Pavey ise, "21 Ocak’ta tekrar hep beraber burada olacağız. Ailenin ve bu davanın yanında olacağız.Buradan çıkacak karara göre adaletin olup olmayacağına hep beraber karar vereceğiz’’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Gezi olayları nedeniyle hayatını kaybedenleri tekrar saygıyla andığını belirtti. Dayanışma için burada olduklarını belirten Tanrıkulu, "Ben burada yargılanan polis memurlarına bir şey söylemiyorum ancak onları teşvik eden siyasetçilere, özellikle de Erdoğan’a sesleniyorum, keşke buradaki kayıtları bir alsa, izlese ve memurlarının düştüğü durumu bizzat kendisi gözlemlese. Verdiği talimatın, emrin ne anlama geldiği konusunda kendisi de bir muhakeme yapma sorumluluğuna sahip olabilse. Ama bu sorumluluğa sahip olduğunu düşünmüyorum’’ diye konuştu.

BARİYERLERİ TEKMELEDİLER


Duruşmanın ertelenmesinin ardından, Korkmaz’ın ailesi göstericilerin yanına giderek basın açıklaması yaptı. Ailenin alandan ayrılmasından sonra, bir grup gösterici polis bariyerlerini tekmelemeye başladı. Bariyerleri yıkmaya çalışan gruba, Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz tepki gösterdi. Göstericilere engel olmaya çalışan Gürkan Korkmaz, “Siz kimsiniz? Ne yapıyorsunuz? Biz haklı davamızın peşindeyiz. Haklı davamızdan haksız çıkaracaksınız bizi’ diyerek çıkıştı. Grup daha sonra, sloganlar atarak alandan uzaklaştı.


Editör: Haber Merkezi