Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısında, 'ticarethane' statüsündeki abonelerin elektrik faturalarında kademe uygulamasına geçileceği açıklandı. Esnafların da dahil olduğu 'ticarethane' statüsündeki aboneler böylelikle yüzde 25'e varan indirimlerden yararlanacak. Böylece esnaf ve sanatkarların 7 milyar liraya yakın tasarruf sağlayacağı öngörülüyor.

“YAPILAN ZAMLAR, ESNAFIMIZA ÖZEL BİR TÜKETİM BEDELİYLE UYGULANIRSA ESNAFIMIZ RAHATLAYACAK”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren KESADER Başkanı Kemal Erçalık, "Esnaflarımız yüzde 127'yi bulan elektrik zamlarından sonra sıkıntıya düştü. Bakkallarımız, kasaplarımız, mobilyacılarımız makinelerini elektrik sarfiyatı yüzünden kullanamaz hale geldiler. Elektrikte yapılan indirimler esnafımızı rahatlatsa da istenilen ölçüde değil. Ziyaret ettiğim bazı esnaflara faturalar 31 gün önce 3674 TL, birim fiyatı 0,79 TL şeklinde gelirken; şimdi fatura 7154 TL, birim fiyatı 2,18 TL olarak gelmiş. Bu durum esnafımızı yıpratıyor. Kış mevsiminde esnafımız yeterince iş yapamıyor, ödemelerini yapamıyor. Yapılan zamlar, esnafımıza özel bir tüketim bedeliyle uygulanırsa esnafımız rahatlayacak" diye konuştu.

"ÖZEL TARİFE İSTİYORUZ"

Erçalık, esnaflarla ilgili yapıcı önlemler alınması gerektiğini belirterek, "Biz özel bir tarife istiyoruz. Esnafımız zor durumda. Devletimizden beklentimiz budur. Bir iş yeri, mesken gibi değildir. İş yerinde bir düğmeye basıldığı an maliyetinin karşılanması gerekir. Bir mobilyacı, bir kasap bir makineyi çalıştırmasıyla günlük normal tüketim bedelinin üzerinde bedel ödüyor. Dolayısıyla küçük esnaflarımıza özel bir tarife gerekiyor" diye konuştu. (1HA)

Editör: Haber Merkezi