DÜNYANIN önemli kış turizm merkezlerinden olan Erciyes, sadece kış sporlarının değil yaz sporlarının da merkezi haline geliyor. Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası 'Kayseri MTB Cup' Erciyes Tekir Yaylası'nda yapıldı.

Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası "Kayseri MTB Cup" organizasyonuna Türkiye'nin farklı illerinden milli sporcular katıldı. Dünya Bisiklet Federasyonu (UCI), Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. organizasyonu ile Salcano'nun sponsorluğunda gerçekleştirilen Salcano Kayseri MTB Cup C3 kategorisindeki Arazi Sürüşü (Cross-Country) yarış parkurunda, yarışmacılar aynı anda pedal basarak farklı yükseltilerde dereceye girmek için mücadele ettiler. 7 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda dereceye girenlere madalyalarını Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı taktı.

Erciyes'te ilk kez gerçekleştirilen yarışlar hakkında bilgi veren Murat Cahid Cıngı, Erciyes'i sadece kış turizmine münhasır bir merkezden ziyade tüm dağ ve tabiat sporlarının yapılabildiği güzel bir turizm merkezi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Kayseri'de ilk defa yapılan MTB CUP yarışlarının 7 farklı kategoride ve farklı yaş gruplarında gerçekleştirildiğini ve yarışlara hem bayanlar hem de erkeklerin katıldığını ifade eden Cıngı, "Yarışmacılar profesyonelce hazırlanan bir parkurda yarıştılar. Ayrıca uluslararası gerçekleştirilen yarışta da ilk üçe giren yarışmacılar olimpiyatlara katılmak için puan elde ettiler. Türkiye'nin birçok vilayetinden milli sporcular bu yarışlara katıldı. Kışın pist olarak kullandığımız alanları bisiklet yarışmalarında kullanmak ve böyle büyük organizasyonlar gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi