Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı yakınlarında gerçekleşen tatbikata, AFAD, 112 Acil, UMKE, Turkuaz Arama Kurtarma ve Erciyes Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile kayak merkezi yetkilileri katıldı. Tatbikatta senaryo gereğince arızalanan teleferiklerde mahsur kalan ziyaretçiler, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Arızalanan teleferik çok geçmeden onarılırken, kurtarılan ziyaretçilere ekipler tarafından ilk muayeneleri yapıldı.

"KONU ERCİYES OLDUĞUNDA TEK YUMRUK OLABİLİYORUZ"

Tatbikat sonrası konuşan Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zafer Akşehirlioğlu, "Büyükşehir Belediyemizin yatırımları neticesinde Türkiye'nin en büyük kayak merkezi haline gelen Erciyes'teyiz. Her zaman vurguladığımız 'güvenli kayak merkezi' olmanın bir ispatı olarak bugün burada bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatları periyodik olarak sürdürüyoruz. Bugün de başarılı bir operasyona sahne oldu Erciyes'imiz. Burada bize destek olan tüm ekiplerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konu Erciyes olduğunda tek yumruk olabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

'MİSAFİRLERİMİZİ KAYAK MERKEZİNE DAVET EDİYORUZ'

Gerçekleştirilen tatbikatın işleyiş süreci hakkında konuşan Akşehirlioğlu, "Senaryo gereği tesiste kalan misafirlerimizi hızlı bir şekilde indirdik. Tatbikatlarımız, çalışmalarımız, eğitimlerimiz sürekli devam ediyor. Sezon öncesi yaptığımız tatbikatla sezona hazır olduğumuzu göstermiş olduk. Misafirlerimizi Türkiye'nin en güvenli kayak merkezine davet ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi