Kocasinan Belediyesi öncülüğünde pazarda doğal üretilen ürünlerin teşviki amacıyla Erciyesevler’de 10’uncusu kurulan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’da üreticiler ürünlerinin satışı gerçekleştirdi. Açılışa Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz Yıldırım, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) Başkanı Yeşim Bekyürek katıldı.

‘BURADAKİ ÜRÜNLER TAMAMEN ORGANİK’

Pazarın açılışını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, doğal ürünlerin satışı yapıldığı pazarın; Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı olduğunu söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Kayseri ve bütün şehirlerde haftanın belirli günlerinde açılan pazarlar var. Ama bu pazarı her yıl açılışının duyurusunu yapıyoruz. Peki buranın ana temel farkı ne diye bakacak olursak, buradaki ürünlerin tamamen organik olarak yetiştiriliyor olmasıdır. Sertifikalı olarak toprağa tohumun atılışından başlayıp da bütün ürünlerin yetişmesine kadar bir denetimden geçiyor. Doğal ürün dediğimiz zaman buradaki ürünlerimiz gerçekten doğal ürün. Çünkü gerek tarım müdürlüğümüz tarafından gerek STK’lar tarafından denetimi yapılarak tezgâha geliyor, bu noktada emeği geçen bütün çiftçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Şimdi bu pazar sadece Kayseri’mizde tek değil, Türkiye’de de bu pazarlardan sayılı şekilde var ve bundan dolayı kıymetli oluyor. Çiftçi kardeşlerimizin her birinin eline emeklerine sağlık. Buradan alışveriş yapan bütün hemşerilerimize de sağlıklı sıhhatli günler diliyorum” diye konuştu.

Ayrıca Yenimahalle’de de ekolojik Pazar kurulacağının müjdesini veren Başkan Çolakbayrakdar, “Üreticiler; ‘Erciyesevler’deki bir pazar bize yetmiyor, ürünlerimiz çoğaldı bir günde satıp yetiştiremiyoruz’ dediler. Biz de arkadaşları destekliyoruz ve bundan sonra Kocasinan Yenimahalle’mizdeki ikinci bir pazarı da çarşamba günleri Organik Pazar olarak açmaya başlayacağız. İki tane bir Erciyesevler’de pazar günü, çarşamba günü de Yenimahalle’de yüzde yüz organik ürünlerin satılmış olduğu pazarında müjdesini buradan vermiş olalım” dedi.


Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) Başkanı Yeşim Bekyürek ise; “Kayseri Kocasinan Erciyesevler’de bu yıl 10’’uncusunu açtığımız organik pazarımız, Türkiye’nin sezonluk çalışan hem üretici hem tüketici porteye sahip pazarlardan biridir. Bize on yıldır aralıksız destek verdiği için, burada başkanıma teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Pazar’da satış yapan İsa Kendir de, “Bu pazara Yeşilhisar’dan 10 yıldır geliyoruz. Hem Belediye Başkanından memnunuz hem müşterilerden. Ürünleri kendimiz yetiştiriyoruz. İlk başladığımız sıralarda ürün çeşidimiz azdı. Daha sonra arz talep olarak hem ekili alanımızı genişlettik hem de ürün çeşitliliğimizi artırdık. Pazarın bize karı kendi ürettiğimiz ürünleri araya aracı koymadan direkt pazara getirip müşteriye iletiyor olmamızdır. Market fiyatı dengesinde, zarar etmeyecek şekilde satıyoruz” dedi.

Pazarcı Mustafa Mustafa Savaş pazarın bütçelerine oldukça katkılı olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Sarıoğlan Çiftlik Mahallesinden geliyorum. Orada üretim yapıyorum. Ürünlerin tamamı kendi üretimimiz. Bu pazarın bize çok büyük katkısı var. Bütçemize çok ciddi katkı sağlıyor. İnsanların bizi tercih etmesi, bizden alışveriş yapması ve müşterinin giderek çoğalıyor olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi