Ülkemizde kış turizminin en önemli merkezlerinden biri olan ve son yıllarda adeta marka haline gelen Erciyes Kayak Merkezinde sağlık alanında dabir ilke imza atıldı. Erciyes’te 2019-2020 kayak sezonuboyunca hizmet verecek olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayesinde kaza ve yaralanmalardailk müdahale kayak merkezinde yapılabilecek.

Erciyes’e gelen herkesin sağlığından sorumlu olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ; “Büyükşehir Belediyemizin ve Kayseri Valiliği’mizin tensipleriyle burada sağlık hizmetini detaylandırmamız gerektiği kanısına vardık. Geçen sene burada C tipi istasyonumuz vardı. Hastalarımızı alıp aşağı indiriyorduk. Bu sene de hekim ve sağlık personeli takviyesiyle yaparak hizmeti genişlettik. Hem istasyonumuz hem de hekimimizle birlikte kayak sezonu boyunca hizmet vereceğiz. Müdürlük olarak Sağlık hizmetlerini, zamanlı nüfus kaymaları ve değişen koşulları dikkate alarak planlıyoruz. Yazın Kapuzbaşı bölgesinde buna benzer bir destek bloğu atmıştık. Şimdi ise Erciyes’te oluşturduk. Buraya günde 50-60 bini bulan insan girişi var. Hepsinin sağlıkları bizlere emanet ve sağlık açısından bir eksik olmamasını özellikle planladık. Burada kayak sezonu kapanana kadar hizmetimiz devam edecek. İnşallah kazasız belasız bir kayak sezonu olur” dedi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından Erciyes’te kısa süre önce başlatılan sağlık hizmetinin, diğer şehirler ve kayak merkezleri tarafında örnek alınması gereken bir gelişme olduğunu dile getiren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Çıngı ise “Geçen hafta itibariyle kayak sezonunu başlattığımız Erciyes’in hacminin hızla büyümesi, asayiş, trafik ve sağlık hizmetleri gibi çok ciddi alt yapı ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Devletimizin bütün kurumları da şehrimizde turizmi geliştirerek, yerli ve yabancı turistlerin çekmek için Erciyes Dağı üzerinden bütün gayretlerini gösteriyorlar. Kayak merkezi işletmeciliği zor bir iş. Bahsettiğim bir takım unsurları bünyesinde barındırırken, bunların içerisinde de en önemlisi sağlık hizmetleridir. Çünkü Erciyes’te kar ve buz üzerinde yapılan bir spor icra ediliyor. Zaman zaman düşmeler ve bunlara bağlı kırıklar oluşabiliyor. Bunun içinde en önemli şey, misafirlerimize sağlıklı, kaliteli ve hızlı bir sağlık hizmeti üretebilmektir. Şimdiye kadar da İl Sağlık Müdürlüğümüzle çok yoğun bir işbirliği içerisinde büyük bir sıkıntıya mahal vermeden bu hizmetleri ifa ettik. Erciyes’te Kayseri Büyükşehir Belediyemizin, İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etmiş olduğu bölge özellikle 112 için bir üst konumundaydı. Burada istenmeyen durumlar vuku bulduğu zaman 112 anında müdahale ediyor ve şehirde merkezinde uygun hastaneye ulaştırıyordu. İl Sağlık Müdürlüğümüz son yıllarda gelen turistlerin rahat etmesi için elinden geleni yaptı. Potansiyel ve ihtiyaç büyüyünce de, otellerde konaklayan 2 bin civarındaki misafirimize daha kaliteli hizmet vermeyi esas alan Sağlık Müdürlüğümüz sunduğu sağlık hizmetlerini genişletti. Bu diğer kayak merkezlerine ve diğer şehirlere de örnek olması gereken bir gelişmedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi