Dünya ve Türkiye, son yılların en kurak sonbaharını yaşıyor. Kayseri’de de önceki yıllara göre yağışın en az oldu sonbahar geride kaldı. 24 Kasım’da başlayan ve 2 gün devam eden kar yağışı sonrası kayak pistleri karla doldu ve sezon takip eden hafta sonu açılmıştı. Yağışın kesilmesi ve sıcaklığın az da olsa yükselmesi sonucu pistlerde biriken kar eridi ve sezona mecburi ara verildi.

Büyükşehir Belediyesi iştiraki Erciyes A.Ş., kayak sezonunun bir an önce açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda pistler üzerine konuşlu 160 suni karlama cihazı, sıcaklık şartının uygun olduğu anlarda çalıştırılmaya başlandı. Her bir cihaz, saatte 8 bin 750 metreküp kar üretiyor. Sistemin devreye alınması içinse sıcaklığın en az eksi 4 dereceye inmesi gerekiyor. 26 Kasım’da başlayan suni karlama sistemi sıcaklığın eksi 4 derecenin üstüne çıktığı anlarda ise devre dışı bırakılıyor.

KAYAK SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Özellikle Erciyes’teki turizm işletmecileri ve kayak severler yeni sezonun ne zaman açılacağını merak ediyor. Geçtiğimiz sezonun 14 Aralık 2021’de açıldığını anımsatan Erciyes A.Ş. yetkilileri, bu sezonun hava koşullarının el verdiği ölçüde ve suni karlama sistemi sayesinde yine aynı tarihlerde açılabileceğini söylediler.

ERCİYES HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji’den Erciyes için yağış müjdesi. Son değerlendirme raporuna göre yarı (Perşembe) Erciyes’te kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar ise en düşük eksi 5, en yüksek 3 dereceler seviyesinde olması tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi