AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açış konuşmasını gerçekleştirdi.

Özhaseki, belediyeciliğin zor bir iş "aşk ve sevda" işi olduğunu vurgulayarak, "Belediyecilik yapmak biraz yürek, biraz sabır ister, biraz çaba ve alın teri ister. Uykusuz geceler, stresli ortamlar ve kaygılı bekleyişler hep bizim belediye başkan arkadaşlarımızı bekler. Eğer siz inanmışsanız ve bir dava adamı olduğunuzu her fırsatta ifade ediyorsanız, sırat-ı müstakim üzere yaşamaya ahd etmişseniz ve bu hal üzere ölmeyi göze almışsanız bu çileleri çekmeye gönüllü olarak bir belediye başkanı her zaman talip olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Belediye Başkanı arkadaşlarımız müthiş başarılılar"

Yerel seçimlerden bu yana 1,5 yıl geçtiğini hatırlatan Özhaseki “Belediye başkanı arkadaşlarımız büyük bir gayret ve özveri ile uğraşıyorlar. Anketler yaptırdık, arkadaşlarımız müthiş başarılılar. Vatandaş seviyor, güvenini devam ettiriyor. Bundan dolayı da zaten belediye başkanı arkadaşlarımızla biz tek tek o anketleri paylaşacağız. Yakın bir süre içerisinde illerimize gidip arkadaşlarımızla projelerini, yapacaklarını veya Ankara'dan beklentilerini görüşüp nasıl yardımcı olacağımız hususunda kendileriyle mutlaka orada istişare edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“Bazı belediye başkanları Devletten bağımsızmış gibi ayrı baş çektiler”

Özhaseki, yeni tip koronavirüssalgınıyla mücadele sürecine ilişkin şunları kaydetti:

"Aslında iyi niyetli belediye başkanıyla kötü niyetlileri resmen açığa çıkardı. Bizim belediye başkanlarımız, 794 kişiyiz, şu anda zat-ı devletlerinizin verdiğiniz talimatla valilerimizle, kaymakamlarımızla kol kola girdiler. Gece gündüz demeden her bir köşede kim varsa yardım edilmesi icabeden herkese ulaşmaya çalıştılar. Kimi amcanın çiftini sürdüler, kimi teyzenin bulaşıklarını yıkadılar, birebir bildiğim için söylüyorum, yardım paketleri ulaştırdılar, çocuklara oyuncaklar dağıttılar. Devletin bir parçası olarak ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Ama üzülerek de söylüyoruz ki kimisi de tam tersine bir algı ile uğraşıp bazı belediye başkanları Devletten bağımsızmış gibi ayrı baş çektiler”

Erdoğan, “Yola millete hizmet aşkıyla çıktık”

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığını Mehmet Özhaseki’ye bu önemli toplantıyı düzenledikleri için teşekkür etti.

Toplantılarının partileri ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını Allah'tan dileyen Erdoğan, “19 yıl boyunca defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık, içeriden ve dışarıdan sayısız saldırıya maruz kaldık ancak milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik” dedi.

Yola koltuk hırsıyla, makam, mansıp sevdasıyla değil; millete hizmet aşkıyla çıktılarını dile getiren Erdoğan, “4 Ağustos 2001'den beri AK Parti'nin tüm kademelerinde bu davaya gönül vermiş, hizmet etmiş, katkı sağlamış, partimize oy vermiş tüm kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

"Yerelde başarılı olmayan devlet idaresinde varlık gösteremez"

Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde büyükşehir, il, ilçe bazında mahalli idarelerle ilgili vizyonlarını ilan ettiklerini, manifesto da nasıl bir belediye başkanı olacaklarını, şehrin, ilçenin hangi sorunlarına öncelikle çözüm arayacaklarını kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatarak, "Her birinizin son bir buçuk yıldır yürüttüğü çalışmalarda manifestomuzda ilan ettiğimiz prensip ve ilkeleri rehber edindiğiniz de inanıyorum" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman dile getirdiği "yerelde başarılı olmayan devlet idaresinde varlık gösteremez" sözünü anımsatarak, "Biz önce yerel yönetimlerde millete rüştünü ispat etmiş, ondan sonra ülke yönetimine talip olmuş bir hareketiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Yerel Yönetimler Reformu'nu gündeme getirmeyi planlıyoruz"

Belediye başkanlarına görevlerini hakkıyla yapması için destek vereceklerini belirten Erdoğan, "Genel Merkezimizde çalışmaları yapılan yerel yönetimler reformunu, önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz. Böylece mahalli idarelerimizin pek çok kronik sorununu hal yoluna koymayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

"Gençleri hep el üstünde tuttuk"

Yaptıkları istişare toplantısının bir diğer konusunun da "gençler" olduğunu dile getiren Erdoğan, AK Parti'nin 18 yıllık iktidarında gençleri hep el üstünde tuttuğunu, gençlere daima öncelik verdiğini söyledi.Gençleri Türkiye'nin aydınlık yarınlarının teminatı olarak gördüğünü ve politikalarını buna göre belirlediklerini belirten Erdoğan, siyaseti gençleştiren gençleri, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi yapanın AK Parti olduğunu vurguladı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Başkanlığında koordine edilen toplantıya katılım bir hayli yüksekti.

Toplantıya; AK Partili 794 Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Başkanları, İl Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl Yerel Yönetimler Başkanları, AK Parti MYK üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları MYK üyelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurul Üyeleri de katılım sağladı. Toplantı, COVİD-19 tedbirleri çerçevesinde sosyal mesafe kuralı riayet edilerek gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi