Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek 42. kuruluş yıldönümünü kutladı. Ziyarette basın mensuplarıyla bir araya gelen Ertekin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“RANDEVU İSTEDİLER DE BİZ Mİ KABUL ETMEDİK”

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Ataş ve Arık’a cevap verdi.  Ertekin, “Bana diyorlar ki siyaset yapacaksan git işte siyasi partilerden birinden yap. O zaman ben de şunu söylerim. Derim ki ya ben siyaset yapacağım da 4 yıldır yapmamışım. Dördüncü yılın sonunda mı aklıma siyaset yapmak gelmiş? Bu şehre geldiğim ilk gün daha makama gitmeden nasıl bir odada oturacağımı görmeden şehrin valisinden, büyükşehir belediye başkanından, Sanayi Odası Başkanından ve Ticaret Odası Başkanı'ndan randevu aldım. Şehirle ilgili yapmam gereken birincil ziyaretleri yaptım. Ondan sonra da bekledim. Biz Türk insanı misafirperveriz. İnsanların bana gelmesini bekledim. Bana ilk gelen, ilk randevu alan MHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Baki Ersoy. Ve o zaman hani diyorlar ya işte CHP 'ye mi, İYİ Parti 'ye mi? O zaman MHP Cumhur İttifakı 'nın bir parçası değil. MHP en sert muhalefeti yapan parti ve özelinde randevu talep ettiğinde ne yapıyorsunuz doğal olarak. Ya bu adam kimdir, nedir? Şehri bilmiyorsunuz. Bir baktım, başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Öyle bir muhalefet yapıyor ki İl Başkanı Kayseri İl Başkanı ama buna rağmen ben bir siyasi figür değilim. Ben buraya, hepimize emanet olan bu şirketi profesyonelce yönetmek üzere geldim. Ve vasıflarım dolayısıyla seçildim. Siyasi bir figür olduğum için seçilmedim. Vasıflarım dolayısıyla seçilmiş olduğumu da herhalde bu dört senelik performans ve holdingin geldiği nokta ispat etmiştir. Sayın Milletvekili o zaman şimdi Milletvekili o zaman İl başkanı bana her ne kadar biz sert muhalefet yapsak da o zaman ismi Boydak 'tı, Boydak Holding bu şehir için çok önemli. Yapabileceğimiz bir şey var ise cep numaram budur. Size bir telefon mesafesindeyim Alparslan Bey dedi. Ben de sayın il başkanımı not edebiliyorsanız bu da benim cep telefonumdur. Ben tanımadığım numaraları açmıyorum. Lütfen not edin. Bundan sonra irtibatımız devam etsin dedim. O gün bugün Mustafa Baki Ersoy 'la benim irtibatım devam ediyor. Ama benim irtibatımın başladığı gün onun en sert muhalefet yaptığı Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri il başkanı olduğu dönemdir. Sonra beklemeye başladık. AK Parti il başkanı geldi. Zaten ben şehre gelmeden Sayın Özhaseki 'yi tanıyordum. Taner Yıldız Bey 'le bir muhabbetim vardı. Ondan sonra işte doğal olarak kim bana gelirse kim hoş geldin derse onunla bir irtibat, bir dostluk oluşmaya başladı.” dedi.

“BİZDE PARTİ AYRIMI YOKTUR”

Seçim döneminde seçilen milletvekillerinin hepsini tebrik ettiğini aktaran CEO Ertekin, “Cumhurbaşkanlığı seçimine, yani Haziran 2018’de, yani göreve başladığımın altıncı ayında bir seçim oldu. Kayseri halkı sandıkta iradesini ortaya koydu. Ve bu irade sonunda Çetin Arık ve Dursun Ataş da Kayserililerin büyük teveccühüyle Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne, Gazi Meclisi milletvekili olmak olarak gitmeye hak kazandı. Onlar bana bir hayırlı olsun bile demediler. Hepinizin gazetelerine ya bir 26 Haziran 'da tam sayfa ilan verdim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin işte ilk seçilmiş reisi olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ı tebrik ediyoruz. Ve yirmi yedinci yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bizi temsil edecek olan aşağıda isimleri sayılı milletvekillerimizi tebrik ediyor, yasama görevlerinde başarılar diliyoruz. O listenin içinde sadece AK Parti milletvekilleri mi vardı? Sadece MHP milletvekilleri mi vardı? Çetin Arık da vardı. Dursun Ataş da vardı. Seçilmiş milletvekili olarak. Hani bir zeytin dalı diyorsanız alın işte size zeytin dalı. Nezaketen yerel gazetelerin tamamına verilmiş o ilanla ilgili Sayın Çetin Arık lütfetmiyor bir danışmanı Sayın Dursun Ataş çok yukarıda görüyorsa kendini bir danışmanı telefon edip teşekkür edebilirdi, şahsıma da değil, holdinge, iyi niyet temenninizi gazetelerde gördük, teşekkür ediyoruz. Ama herhangi bir irtibat olmadı. Bizde parti ayrımı yoktur. Kim Erciyes Anadolu Holding 'in yani Kayseri 'nin en büyük vergi ödeyeninin en büyük ihracat yapanının en büyük iş vereninin derdiyle dertleniyorsa ve bunu siyasetinin bir gündemi yapıyorsa o her zaman başımın tacıdır. Parti ayrımı olmadan da tepemde tepemde taşırım. ” ifadelerini kullandı.

“BEN BURAYA SİYASET YAPMAYA GELMEDİM”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile bir türlü iletişim sağlayamadığını söyleyen Alpaslan Baki Ertekin, “Şimdi Çetin Arık'la ilk münasebetimiz katıldığı bir televizyon programında CHP ile ilgili soru soruldu. Sayın Arık ise, bu şehirde siyaset yapmak çok zor. Holdingin fabrika açılışına davet edilmedim. diye yanıt verdi. Bir insanın damarına basacak ifadeleri de kullanmıyorum burada. Çünkü röportajın gerisinde de öyle diyor. Onu buraya getiren diyor. Kovuldu gitti. Kaçtı gitti. O da bu şehirden nasıl kaçıp gideceğini bilmeyecek diyor. Hayatınızda hiçbir selamınız olmamış. Şehre geldiğinizde size nasılsın dememiş. Bir derdin var mı dememiş. Ama iki hafta öncesinde bir şey söylemek için aradığında tabii sayın vekilim tabii ki ilgilenirim. Tabii ki yaparım diyen bir adama iki hafta sonrasında çıkıyorsunuz ve diyorsunuz ki onu buraya getiren nasıl kaçıp gittiyse damat diyor, onu buraya getiren damat nasıl kaçıp gittiyse diyor. O da kaçıp gidecek. Nasıl kaçacağını bilemeyecek. Buna cevap verdim mi? Hani siyaset yapıyormuşum ya, siyaset yapıyor olsam ona cevap verirdim. Bir senedir bu konuyu herhangi bir yerde gündeme getirdim mi? Herhangi bir şekilde cevap verdin mi? Cevap verecek ortamın mı yoktu? Ben bulunduğum pozisyon gereği şahsımla ilgili değil Türkiye 'deki bütün ulusal kanallara istediğim zaman çıkabilirim. Eğer siyaset yapma heveslisi olsam Sayın Çetin Arık 'ın o soruya bu cevabını koyardım. ATV 'sinde Kanal D 'sinde CNN 'in de NTV 'sinde bas bas bağırırdım. Bakın milletvekiline soru, iktidara gelecek misin? Ne yapmalısın? Cevap bu şehirde siyaset yapmak çok zor. Fabrika açılışına davet edilmedi. Çok da iyi malzeme olurdu. Benim böyle bir derdim yok. Bu benim işim değil. Bu buradaki siyasilerin işi. Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim.” diye konuştu.

“DURSUN ATAŞ İLE EN UFAK TEMASIMIZ YOK”

İYİ Parti Kayseri Milletveki Dursun Ataş ile 2 ay öncesine kadar iletişim kurmadıklarını söyleyen Ertekin, “Bizim Dursun Ataş vekilimizle en ufak bir temasımız yok. Tanımıyoruz, tanışmıyoruz. Hiçbir yerde buluşmadık. Tercihleridir, beni tanımak zorunda değil. Ha benim dışımda farklı sanayicilerle görüşüyordur. Sanayinin nabzını Erciyes Anadolu Holding dışındaki sanayi şirket şirketlerinden alıyordur, ticaret hayatını farklı takip ediyordur. Illa bizim üzerimizden takip etmek zorunda değil. Belki sanayi odasıyla, belki OSB ile farklı ilişkileri vardır. Oradan gerekli bilgileri alıyordur. Bilmiyorum ama bizimle teması olmadı. Ne zamana kadar? Aralık 2021. Yani bundan iki ay öncesi. Bakın arkadaşlar. Bir başarı takım işidir. Tek başına bir insanın bir koltukta başarılı olabilmesi mümkün değildir. O takımın içinde CEO 'ysanız genel müdürleriniz vardır. Genel müdür yardımcılarınız vardır. Yaygın bir ürün satıyorsanız bayi ağınız vardır. Sizin bayileriniz fabrikadaki genel müdürünüz kadar önemlidir. Çünkü bir malı üretmek çok kıymetlidir, çok değerlidir ama ürettiğiniz malı satamıyorsanız bir anlamı yoktur. Biz de ürettiğimiz malları bayilerimiz kanalıyla satarız. Ve istikbal bayileri, özellikle istikbal bayileri, Anadolu 'nun hangi şehrine giderseniz gidin. Trabzon 'a da gitseniz, Kayseri 'ye de gitseniz. Niğde 'ye de gitseniz. Şırnak 'a da gitseniz o şehrin en itibarlı işte valisiyle rahat görüşebilen, belediye başkanıyla rahat görüşebilen, siyasiler için önemli olan saygın iş adamlarıdır. Dört buçuk milyar ciro yapacak olan İstikbal Fabrikası 'nın bir yılını oradaki o bayilerin bağlantılarıyla garanti altına alacağım.” dedi.

“O TWEET KALDIRILDI, İSTESEYDİM BUNU GÜNDEME GETİRİRDİM”

Kendisi ile ilgili atılan twetler hakkında konuşan Ertekin, “Kayseri milletvekili tweet atmış tazminat davası açsak bu gündem olur mu? Olur. Ya Kayseri niye böyle bir şeyle gündeme gelsin? İlk aklıma gelen ilk defa söylüyorum. Baki Ersoy 'u aradım. Dedim ki sayın vekilim sen eskiden bu partinin il başkanıydın. Bu arkadaş da belediye başkanlığı yapmış. Bir irtibatın varsa şu tweeti kaldırsın dedim. Bu adamlar hop oturuyor, hop kalkıyor. Mahkemeye verecekler. Uğraşmasın bununla. Kaldırsın bitsin kapansın bu konu dedim. O tweet kaldırıldı. Ben de döndüm buradaki insanları ikna ettim. Ve o konu kapandı bitti. Duymuş muydunuz bugüne kadar? Duymamıştınız. Ben siyaset yapıyorum ya. Bundan iyi siyasi malzeme mi olurdu? Ben siyaset yapmak istiyor olsaydım bundan iyi siyasi malzeme mi olurdu? Sayın vekil yazdı. Sonra tükürdüğünü yaladı, kaldırdı, derdim. Ama öyle olmadı sayın vekil. Muhtemelen kendisine anlatıldığında, o bayi toplantısının ne kadar önemli olduğunu duyduğunda sorumlu bir Kayserili olarak bizim misafirlerimizin lokmalarını saymadığımızı, yedikleriyle içtikleriyle ilgilenmediğimizi zaten bir Kayserili olarak misafirimize en iyi şeyleri ikram etmemiz gerektiğini, en iyi şekilde ağırlamamız gerektiğini anlayarak, o tweet'ini kaldırdı. Ve o konu orada kapandı. Bugüne kadar gündeme bile gelmedi. Hani siyaset yapıyorum ya, yapardım. Ben siyaset için gelmedim buraya. Lütfen olayı bu gözle okuyun. Yoksa o ilk tweetler tasmasını bilmem tutsun, yalakalık yapsın. Elli kere söylediler bu arada bunu. Yalakalık yapacak ne yapmışım? Durum tespiti yalakalık mı? Hayatım boyunca duymaktan rahatsız olacağım şeyleri yapmadım. Erciyes Anadolu Holding gibi Kayseri'nin en büyük iş vereniyle ilgilenmemeyi, bir eksiklik olarak görüyorsan ki görüyormuşsun, söylendiğinde rahatsız oldun. O zaman ilgilenseydin, elini mi tuttular? Baki Ersoy, 3-4 Ocak 'ta randevu istedi, sen istedin de alamadın mı? Ya da ben sana seçimden sonra tebrik ettim. Bir teşekkür edebilirdin. ifadelerini kullandı.

“ORADA OLMAK İSTEYENLERE BU SÜRECİ BAŞINDAN İTİBAREN TAKİP EDENLERE TEŞEKKÜR ETTİM”

Ertekin, “Gelelim toplu iş sözleşmesine. Biraz evvel dedim bakın toplu iş sözleşmeleri. Fabrika açılışları bizim düğünümüz. Düğün sahibi olarak ne yaparsınız? Oraya gelenlere teşekkür edersiniz. Dersiniz ki sağ olun uzaktan yakından geldiniz. Bugün yanımızdasınız, bizi onore ettiniz. Ben de çıktım, onu söyledim. Dedim ki ilk günden beri yanımızdaydınız. Bu özel günümüzde de yanımızdasınız. Teşekkür ettim. Orada vay CHP milletvekilleri niye burada değil? Vay İYİ Parti milletvekili niye burada değil mi dedim. Siyaset mi yaptım? Ben olanı söyledim. Karşımda olan AK Parti milletvekiliydi. AK Parti il başkanıydı. MHP milletvekiliydi. MHP il başkanıydı. Ben de çıktım. Orada olanlara teşekkür ettim. Orada olmak isteyenlere bu süreci başından itibaren takip edenlere teşekkür ettim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi