Holdingde yapılan törende konuşan Ertekin, Cumhur İttifakı milletvekilleriyle ilgili konuşarak, "Bizim programlarımıza genelde Cumhur İttifakı'nın paydaşları katılıyorlar. Çünkü attığımız her adımdan, aldığımız her nefesten haberleri var. Toplu İş Sözleşmesi'nin başladığı gün telefonla taciz etmeye başlıyorlar. Taciz kelimesini bilerek kullanıyorum. Sayın vekiller bu işin her anında haberdar olmak istiyorlar. Kendileri bedenen burada olmasa da, fikirleriyle, ruhlarıyla buradalar. Olayların böyle geliştiğini söylemezsem haksızlık etmiş olurum. Bu holding eğer bu vekillere sahip olmasaydı yolu bu kadar açık olmazdı. Ne zaman önümüze bir çakıl çıksa, AK Parti ve MHP milletvekillerimizin bu çakılı ortadan kaldırmak için bizden daha gayretliler" ifadelerine yer verdi.

Bu konuşmaların medyada yer alması üzerine İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, sosyal medya hesaplarından "Çalışanların hakkı olan sözleşme üzerinden; iktidarın bezirganlığını yapmak, halkın içine çıkamayan siyasilere rant devşirmek çok acı. Unutmayın, siyaset yapmak için değil; kurumu, devlet adına layıkıyla yönetmek için atandınız, yazık, kurumu iktidarın arka bahçesi haline getirdiniz" diyerek, Ertekin'i eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise Tevfik Fikret'in bir beyitine atıfta bulunarak, "Rantı bulunca yalakalıkta sınır tanımamış. 'Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!' En fazla bir yıl daha yersiniz... Değişecek bu düzen, bitecek bu talan, geliyor gelmekte olan" ifadeleriyle sosyal medyada paylaşım yaptı.

Aradan geçen saatlerin ardından Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, sosyal medya hesabından Mevlana'nın sözleriyle cevap verdi. Ertekin, muhalefet milletvekilleri Çetin Arık ve Dursun Ataş'a karşı, "Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım vardır. Ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi