ERCİYES Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin rektörlüğünü yaparken Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Muhammet Güven'e yeni görevinde başarılar dilendi.


Erciyes Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven 20 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Prof. Dr. Muhammet Güven 13 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürüttüğü Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü görevi süresince üniversitemizin başarı çıtasını yükseltmek için yoğun çaba sarf etmiş, bu yöndeki birikimi sürdürmeye, çeşitlendirmeye ve zenginleştirmeye büyük önem atfetmiştir. Prof. Dr. Muhammet Güven, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında başında bulunduğu üniversiteyle birlikte devletinin ve milletinin yanında olmuş, soruşturma süreçlerindeki kurumsallaşma ve hassasiyetiyle diğer kurumlara rehberlik etmiştir. Erciyes Üniversitesi bu zorlu sürece rağmen araştırma ve üretim performansını yükseltmiş bu kısa süre zarfında üniversitelerin başarı sıralamalarında önemli sonuçlar elde ederek 10 araştırma üniversitesinden biri olarak seçilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Sözlerin sürdürüldüğü açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"Prof. Dr. Muhammet Güven’in sağlık alanındaki bilimsel ve idari deneyimi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yürütmüş olduğu Başhekimlik ve Dekanlık görevlerine dayanmaktadır. Bu birikim ve deneyimi 2014 yılından itibaren Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyeliği ve Sağlık Meslekleri Kurulu Üyeliği gibi görevlerle Sağlık Bakanlığı bünyesine taşıyan Prof. Dr. Muhammet Güven son olarak Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı göreviyle hem şahsının hem de Üniversitemizin sağlık alanındaki birikimini ülkemizin hizmetine sunmak için önemli bir avantaj elde etmiştir. Bunun bilincinde olarak, bilimsel ve yönetimsel deneyimini milletimize hizmeti her şeyin üstünde tutan bir anlayışla ülkemizin hizmetine sunacağını ve bu yönde yoğun çaba sarf edeceğini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’e yeni görevinde başarılar dileriz."



Editör: Haber Merkezi