Türkiye'de ilk defa Erciyes Üniversitesi'nde uygulanmaya başlayan ek derse katkı payı ödenmesi kararı öğrencilerin tepkisine yol açmıştı. Üniversite yönetimi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve diğer ilgili makamlarla görüşerek uygulamayı sona erdirme yolunu tercih etti.
 
Hatırlanacağı üzere, Erciyes Üniversitesi yönetimi yürürlüğü 2014-2015 yılına ertelenen 2547 sayılı kanunun 44. maddesi gereği ek ders için katkı payı ödenmesi kararını almıştı. Erciyes Üniversitesi'nde eğitim gören 50 bin öğrencinin tepkisine yol açan uygulama üniversite yönetimini zor duruma soktu.
 
Erciyes Üniversite Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Üstün Tuncer, Kayseri Yerel Haber'e yaptığı özel açıklamada YÖK ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Tuncer, '' Bizde öğrencilerimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu yüzden katkı payı/öğretim ücreti tarihini erteledik. YÖK'ten alınan karara bağlı olarak hareket edeceğiz.'' diye konuştu.
 
CHP Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Uğur Aksoy'da Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur ile görüştüğünü belirterek öğrencilerin tepkilerini dile getirdiğini söyledi. Fahrettin Keleştemur'un ek derse ek ücret alınmaması gerekiyor dediğini aktaran Uğur Aksoy, '' Fahrettin Beyde öğrencilerin mağdur olmasını istemiyor. YÖK ile görüştüklerini, uygulamayı durdurmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye'de ilk defa böyle bir uygulama başlatan üniversitenin Erciyes Üniversitesi olmasını istemediklerini söyledi.'' diye konuştu.
 
Üniversite yönetimi internet sitesinden yaptığı açıklamayla ek derse katkı payı ödeme tarihini 31 Ekim'e kadar uzattığını duyurdu. YÖK ile yapılan görüşmeler sonucunda katkı payı uygulamasının akıbeti belli olacak. 50 bin öğrenciyse YÖK'ten çıkacak kararı merakla bekliyor.
 
Haber: Kübra HASÇALIK
 
Editör: Haber Merkezi